Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaKAKO DALJE Drugi tim Hitne za ovu godinu upitan: neke općine nisu...

KAKO DALJE Drugi tim Hitne za ovu godinu upitan: neke općine nisu platile ni obećanih 100.000 za 2021.

Dr.Leo Luetić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, potvrdio nam je da za ovu godinu još uvijek nije dobio odgovore načelnika općina Makarske rivijere na upit o sufinanciranju drugog tima Hitne pomoći u Makarskoj.

– Još uvijek nemam konačne informacije. Grad Makarska je uvrstio pola milijuna kuna, Županija također pola milijuna kuna, a ostatak od pola milijuna trebale bi, na tragu dosadašnjih dogovora, uplatiti ostale općine na Rivijeri. Do sada je bio dogovor da svaka uplati 100 tisuća kuna, kazao nam je Luetić.

Dva ljetna mjeseca financijski osigurava Ministarstvo turizma. Milijun i pol kuna po riječima ravnatelja Luetića potrebno je isključivo za plaće.

I dok je neizvjesno kako će se osigurati financije za ovu godinu, premda je Makarska nastavila s praksom izdvajanja 500 tisuća kuna, neke općine nisu podmirile obećane iznose niti za prošlu godinu.

Luetić je siguran tek da su Podgora i Brela uplatili, a Baška Voda koja se ponaša kao otok nije ni najavila sudjelovanje u ovom dogovoru. Podsjetimo da je već dugi niz godina problem s financiranjem nadstandarda jer po nekim normama Makarskoj rivijeri pripada samo jedan jedini tim.

Ukoliko tim ode u pratnji s pacijentom u Split, Hitna pomoć ostaje prazna. Scenarij je to kojem su pojedini građani svjedočili, no svejedno se i dalje muka muči s financijama.

Ivona Ćirak /foto M.D.

 

- Oglas -