Nedjelja, 21 travnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOJure Brkan na sjednici Gradskog vijeća: Ubojici našeg sugrađanina dat ćete u...

Jure Brkan na sjednici Gradskog vijeća: Ubojici našeg sugrađanina dat ćete u naredne četiri godine 48 tisuća eura!

Jedan od ispada koji su se dogodili na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, kod rasprave oko točke uzimanja poslovnog prostora u Trgovačkom centru Sv. Nikola za potrebe agencije MARA, bio je istup HDZ-ovog vijećnika Jure Brkana. Naoko tek proceduralna točka, koju su prihvatili i oporbeni vijećnici uključujući HDZ, pretvorila se u neugodnu situaciju kad je Brkan počeo propitkivati s kojom je fizičkom osobom sklopljen ugovor o najmu prostora.

Vijećnik je očito unaprijed znao tko stoji iza imena firme no rasprava je išla s postavljanjem pitanja od koga je iznajmljeno, po kojoj cijeni i na koji rok.

Privremena pročelnica resornog odjela Lara Rakušić Ivanković rekla je kako se radi o firmi Adriana d.o.o. te po cijeni od 1000 eura mjesečno. Istaknula je kako je to bio najveći poslovni prostor u tom trenutku na tržištu.

Brkan je potom uzvratio da je prokurist i vlasnik firme zapravo majka čovjeka koji je osuđen za ubojstvo našeg sugrađanina Gojka Vujčića iz 2005.godine.

– Čovjek je trenutno u zatvoru gdje je izručen iz Požarevca gdje je uhvaćen, navodio je uzrujano Brkan, što je pak zapanjilo Gordanu Muhtić, predsjednicu Gradskog vijeća koja ga je pokušala zaustaviti.

– Pustite, neka ljudi znaju, neka bude transparentno. U naredne četiri godine taj će čovjek dobiti 48.000 eura. Mene samo zanima je li ovo moralo proći kroz javnu nabavu, nije se dao zaustaviti Brkan.

– Vi spominjete osuđenog?! Pa gospođa Mirjana je živa i zdrava, dodala je Muhtić, na što je vijećnik nastavio: ‘Tako je, mater Mile Planike!’. Brkan je tu očito kazao krivo ime, no vijećnicima je bilo jasno o kome govori.

– Kad sljedeći put budete pitali kad ste to prema nekoj ženi bili užasni, sjetite se ovoga. Ovo je dno dna! Kakve gospođa ima veze s time što joj je sin osuđen…, rekla je Muhtić na što je Brkan rekao kako će podržati odluku kad vladajući kažu da nema veze.

– Ali neka narod zna, završio je vijećnik.

Predsjednica Gradskog vijeća zaključila je s isprikom.

– Imam potrebu u ime svoje osobno ispričati se gospođi Nikolić na ovakvom nastupu mog kolege, moram reći “moj kolega” i to nije ugodno…Djeca nisu kriva za grijehe otaca, pa ni majke za grijehe njihove djece, poručila je Muhtić.

Ivona Ćirak /foto MD

- Oglas -