Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTJUDO Bariša Talijančić prvak Hrvatske

JUDO Bariša Talijančić prvak Hrvatske

U subotu je, u Zagrebu, održano U21 i U14 Prvenstvo Hrvatske u judu. Prvenstvo se održalo u sportskoj dvorani ” Sutinska vrela “, a natjecalo se ukupno 480 judaša iz 56 klubova.

Judo klub Biokovo je sudjelovao sa 9 svojih boraca, koji su osvojili ukupno 3 medalje, 1 zlatnu i 2 brončane. U juniorskoj konkurenciji 3. mjesto osvojio je David Vela, u kategoriji +100 kg, koji se u odličnom izdanju vratio natjecateljskom judu nakon tri godine pauze. Dvije pobjede ipponom bile su dovoljne za 3. mjesto.

Davidu je ovo četvrta medalja sa državnih prvenstava, te je s ovim uspjehom upotpunio kolekciju medalja iz svih dobnih kategorija na kojima je nastupio dosad, U14, U16, U18 i sad U21. U U14 konkurenciji, u kategoriji -34 kg, Ivan Ćorluka je sa 3 pobjede osvojio 3. mjesto u svom debitanskom nastupu na državnom prvenstvu.

A najveći uspjeh postigao je Bariša Talijančić, koji je u kategoriji -38 kg, u konkurenciji od 25 natjecatelja, sa 5 pobjeda osvojio zlatnu medalju i tako postao prvak Hrvatske.Osim njih još su nastupili: Ana Hrkać, Jure Nizić, Julijan Talijančić, Patrik Lulić, Mia Beus i Matej Kurtović.

MD/ foto KK Biokovo

- Oglas -