Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKAJoze Vranješ:Semafor je tu zbog škole, crkve i budućeg vrtića

Joze Vranješ:Semafor je tu zbog škole, crkve i budućeg vrtića

Križanje državne ceste D8, Zagrebačke i Istarske ulice je hortikulturalno uređeno i semaforizirano, izvijestio je na svom Fb profilu makarski dogradonačelnik Joze Vranješ.

Kao i do sada, završavanje radova na ovom križanju izazvalo je niz komentara koji su od početka prezentacije ovog projekta podijeljeni. Zamjerke su već ranije išle na širinu ceste i visinu nagiba trokuta koji je hortikulturalno uređen, ali i na samu semaforizaciju. Previše semafora na kratkoj dionici stvorit će gužve, komentiraju neki, na što je Vranješ obrazložio kako je riječ isključivo o sigurnosti.

– S obzirom da je samo križanje u blizini škole, crkve i budućeg vrtića te da je na istome izrazita frekvencija pješaka najsigurnije rješenje je semaforizacija. Semafor će biti sinkroniziran sa semaforom kod caffe Monaco čime će se zastoji u prometu minimalizirat uz maksimalno povećanje sigurnosti. Optužba za pogodovanje je zlonamjerna i jadna s obzirom da je zemljište na kojem se gradi zgrada privatno vlasništvo u građevinskoj zoni po planu iz 2009 godine, dakle prije 11 godina, davno prije mog mandata, odvratio je Vranješ čak i na prozivke kako se pri semaforizaciji pogodovalo privatnom investitoru, vlasniku zgrade.

M. D. /foto Fb

- Oglas -