Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTJosip Juretić pojačao Novo Vrijeme

Josip Juretić pojačao Novo Vrijeme

Malonogometni mercato ulazi u završnu fazu, no hrvatski prvoligaši i dalje rade na slaganju igračkog kadra. Među njima je i Novo Vrijeme, koje je predstavilo svoje prvo zimsko pojačanje, Josipa Juretića.

Riječ je o iskusnom 29-godišnjaku koji igra na poziciji „zadnjeg“. U redove Makarana stigao je iz splitskog Universitasa, u kojem je proveo nepune četiri sezone. Tijekom tog razdoblja postao je važan faktor u igri „studenata“ i jedan od njihovih najboljih igrača.

U Universitasovom dresu odigrao je ukupno 79 utakmica i postigao 21 pogodak. Splitskim studentima ove sezone ne ide dobro. Naime, trenutno drže posljednje mjesto s čak sedam bodova zaostatka u odnosu na pretposljednju Torcidu te postoji realna mogućnost da napuste prvoligaško društvo. Ipak, do kraja je regularnog dijela ostalo je još sedam kola i prerano je za ozbiljnije zaključke.

Juretić je godinama bio je jedan od najvažnijih igrača splitskih „studenata“, no u Makarskoj ga čeka borba za mjesto u prvoj postavi. Naime, tu poziciju igraju još Marin Sesar i Gabrijel Lasić, a na tom mjestu nerijetko se nađe i Toni Jelavić. Dakle, jasno je da Juretića čeka velika borba za poziciju i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći u takvoj situaciji.

Debi u dresu Novog vremena mogao bi imati već večeras, kada u Makarskoj gostuje splitska Torcida.

Susret je na rasporedu večeras u 20:00.
Dora Srzić/ foto MNK Novo Vrijeme

- Oglas -