Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTJedrenje: Održano još jedno izdanje Kupa Makarske u klasi Optimist

Jedrenje: Održano još jedno izdanje Kupa Makarske u klasi Optimist

Protekli vikend u našem je gradu bio bogat sportskim događanjima. Uz šahovski turnir u Apfel areni, od petka do nedjelja održala se i jedriličarska regata u klasi Optimist.

Riječ je o natjecanju koje se u našem gradu održava već neko vrijeme, a i ove je godine regata okupila veliki broj jedriličara i jedriličarski.
Natjecanje je trebalo početi u petak ujutro, no nedostatak vjetra nije dopustio početak prvog plova. Subota i nedjelja donijeli su povoljnije uvjete te su tijekom vikenda održana sva tri jedrenja.

U borbi za ukupnu pobjedu na novom izdanju Kupa Makarske našlo se 57 jedriličara i jedriličarki iz svih hrvatskih klubova, a među njima je bilo četvero predstavnika makarske Bure.

Nakon tri plova najbrži je bio Maro Uroda iz JK Tijata. Preostale dvije medalje otišle su u Split. Do srebrnog odličja stigao je Bepo Duplančić (Labud), dok je Makarsku s broncom oko vrata napustila Nina Marušić (Split).

Makarska Bura na ovogodišnjem izdanju Kupa Makarske imala je četvero svojih aduta (dva jedriličara i dvije jedriličarke). Riječ je o Marinu Marinkoviću, Toniju Lončaru, Isabelli Mihaljević i Ivi Skender.
D.Srzić/ foto JK Bura

- Oglas -