Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaJAVNA DRAŽBA Kerumova svinjogojska farma prodaje se na Njuškalu za 9,1 milijun...

JAVNA DRAŽBA Kerumova svinjogojska farma prodaje se na Njuškalu za 9,1 milijun kuna

Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o za 18. prosinca najavila je sudsko ročište za prodaju imovine te tvrtke, a oglas za javnu dražbu svinjogojske farme Miočić-Siverić po početnoj cijeni od 9,1 milijuna kuna objavljen je prvo na Njuškalu, a potom u dnevnom tisku i na stranicama suda i Fine.

U oglasu na Njuškalu dosad prikazanom oko 600 puta, ističe se da ta svinjogojska farma u Drnišu u ”naravi predstavlja građevinsko zemljište površine 135.331 kvadrata i objekte svinjogojske farme”.

Popis nekretnina sadrži sanitarno-garderobne objekte, radionice s garažom i skladištem, vagarske kućice, sekcirnice sa hladnjačom, tovne objekte, proizvodne objekte, reprocentar, sanitarne objekte i spremišta za ekstra ulje i trafostanice smještene na građevinskom zemljištu površine 30.448 četvornih metara. Navodi se i da je su nekretnine vanknjižno vlasništvo stečajnog dužnika Keruma d.o.o.

”Utvrđena vrijednost nekretnine iznosi 9,1 milijuna kuna i ispod te vrijednosti ne može se prodati na ovoj dražbi”, navodi se u oglasu.

Posebno se ističe kako se prodaja ”obavlja po načelu viđeno-kupljeno, što isključuje sve naknadne prigovore kupca” te da zainteresirani za kupnju ”mogu razgledati nekretninu svakim radnim danom”. Nekretnina će se prodavati u stečajnom postupku prikupljanjem pisanih ponuda, a ročište za otvaranje ponuda održat će se na Trgovačkom sudu u Splitu.

Objava prodaje svinjogojske farme uslijedila je nakon najave prodaje tri prestižne nekretnine Kerumove tvrtke – bivšeg zagrebačkog kina Central i legendarnog restorana Šumski dvor te poslovne zgrade u Zadru ukupne vrijednosti od 36,65 milijuna kuna.

Nekretnina najveće vrijednosti bivši je restoran Šumski dvor, u elitnom zagrebačkom kvartu uz Cmrok procijenjena na čak 15,17 milijuna kuna koju je splitski poduzetnik Željko Kerum preuzeo 2009. u ”valu kupovine” nekretnina po Zagrebu.

Kerum d.o.o u stečaju registriran je kao društvo s ograničenom odgovornošću za unutarnju i vanjsku trgovinu s temeljim kapitalom od samo 52.600 kuna, a kao jedini osnivač navodi se Željko Kerum. Stečaj nad tom tvrtkom bio je otvoren u studenom 2018.

Hina/ilustracija : Pixabay

- Oglas -