Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaIZBORI 2020JANDROKOVIĆ: Struka je rekla svoje o Plenkoviću, komentari su suvišni

JANDROKOVIĆ: Struka je rekla svoje o Plenkoviću, komentari su suvišni

Nositelj liste HDZ-a za II. izbornu jedinicu Gordan Jandroković suvišnima je ocijenio komentare o samoizolaciji premijera Andrej Plenkovića, nakon kontakta sa zaraženim tenisačem Novakom Đokovićem, zato što je struka rekla da on ne treba ići u samoizolaciju.

“Ako su stručnjaci iz HZJZ-a rekli da ne, svaki je daljnji komentar suvišan”, rekao je Jandroković za N1 na obilježavanju Dana Grada Sveti Ivan Zelina.

Dodao je da je struka u situaciji s koronavirusom pokazala iznimnu razinu poznavanja te da se treba držati njihovih preporuka, koje su u ovoj situaciji bile jasne.

“Nisu se stekli uvjeti sa samoizolaciju i ovo je pokušaj oporbe da još jednu nebitnu temu ubaci u javni prostor izbjegavajući rasprave o onome što je bitno”, rekao je Jandroković.

Insinuacije da je struka ekvivalent HDZ-u ocijenio je zlobnima. Dodao je da na početku epidemije nitko nije pitao iz koje su stranke Beroš, Markotić i Capak, već da su ih oporbeni političari namjerno defamirali kada su se brojevi novozaraženih smanjili.

Vezano za organizaciju teniskog turnira u Zadru, rekao je da se turnir dogovarao kada je bilo nula zaraženih.

“Nemam sve detalje, ali i u drugim se državama organiziraju slične manifestacije. Nije Hrvatska jedina, nama je turizam iznimno bitan, posebno u krajevima uz more”, ustvrdio je Jandroković.

Činili su sve, nakon što su se brojke zaraženih smanjile, da otvore granice i gospodarstvo te da dođu turisti jer, ističe, ulazimo u novu fazu života. Dodao je da slično rade i druge zemlje.

Što se tiče ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra zdravstva Vilija Beroša koji su i u Nacionalnom stožeru i nositelji lista, Jandroković je rekao da su oni ministri sve dok ne budu izabrani novi.

“Oni moraju raditi svoj posao kao i svi ostali dužnosnici. Briga za zdravlje građana je primarna briga, briga za njihovu sigurnost te isplatu plaća i mirovina je ono što jamčimo i u budućih četiri godine”, rekao je Jandroković.

Vezano za izbore, cilj HDZ-a je ponoviti pobjedu koju su ostvarili 2015. i 2016. u drugoj izbornoj jedinici. Jandroković je istaknuo da je cilj ostvariti šest mandata, a vjeruje da će u tome i uspjeti.

U sklopu promo materijala koriste metar kako bi izmjerili udaljenost između kandidata i suradnika i tako se ponašali odgovorno.

Upitan o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je također bio u Zelini, i prebacivanju odgovornosti o nedonošenju zakona o obnovi Zagreba, Jandroković je ustvrdio da je Vlada učinila sve što je smatrala potrebnim te da je pomogla građanima.

“Grad Zagreb ima određenih zastoja, ali ono što je najvažnije, odmah po konstituiranju novog Sabora smatram da prva točka o kojoj će se raspravljati, nakon onih tehničkih točaka, treba biti upravo taj zakon”, poručio je Jandroković.
Hina/foto HDZ

- Oglas -