Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAIZLOŽBA Od petka u Galeriji Gojak možete vidjeti kako će izgledati nova...

IZLOŽBA Od petka u Galeriji Gojak možete vidjeti kako će izgledati nova tržnica i ribarnica

Gradska galerija Antuna Gojaka ugostit će u petak 19.travnja izložbu natječajnih radova pristiglih na međunarodni arhitektonsko-urbanistički natječaj Europan 17, za lokacije Pijaca/Peškarija/Gastro-centar grada, javljaju iz Grada Makarske.

Kako stoji u najavi, na izložbi će biti predstavnici provoditelja natječaja Europana Hrvatske, članovi Ocjenjivačkog suda te predstavnici nagrađenih timova. Svi zainteresirani imat će priliku pogledati svih dvadeset radova pristiglih na natječaj te prezentaciju dva nagrađena rada, a na izložbi će biti promoviran i dostupan katalog svih prispjelih radova.

Prvonagrađeni Elisabeth Terrisse de Botton iz Španjolske te Matthieu Brassbin iz Francuske prezentirat će svoj rad Earth, Wind and Water, a drugonagrađeni, autorski tim Ria Tursan, Jana Horvat, Antea Divić, Sara Blekić i Hana Dašić iz Hrvatske svoj rad A Roof Without a House – A Study of Slowness.

“Na Europanov natječaj smo se prijavili kako bismo ostvarili puni potencijal ovog vrijednog javnog prostora i razvili ga u moderan eno-gastro centar. Na ovaj način smo uštedjeli vrijeme i novac, jer umjesto da sami provodimo natječaj, dobili smo izravan pristup najambicioznijim i najangažiranijim mladim stručnjacima na međunarodnoj sceni. Dobili smo kvalitetna i inovativna rješenja koja su prvenstveno orijentirana na naše OPG-ove, ribare i ugostitelje, ali u suštini i na dobrobit svih Makaranki i Makarana” – izjavio je gradonačelnik Zoran Paunović.

Izložba počinje u 18 sati.
MD/ foto: Europan/Grad Makarska

 

- Oglas -