Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaIZLOŽBA DJEČJIH RADOVA VODOZEMCI I GMAZOVI Bogat program privukao i male i...

IZLOŽBA DJEČJIH RADOVA VODOZEMCI I GMAZOVI Bogat program privukao i male i velike kod centra Adrion-srce planine

Svečano otvorenje izložbe dječjih radova Vodozemci i gmazovi našeg područja privuklo je u srijedu veliki broj djece i roditelja u Prezentacijski centar Adrion – srce planine, gdje je održan uistinu bogati popratni program. Naime, Javna ustanova Park prirode Biokovo organizirala je natječaj za dječje radove povodom Dana zaštite prirode u RH i Međunarodnog dana biološke raznolikosti, a svemu su prethodile radionice održane tijekom ožujka i travnja na kojima je sudjelovalo oko 500 djece dječjih vrtića i osnovnih škola iz Makarske i Tučepi.

Tijekom programa pred centrom Adrion nastupili su klinci iz DV Biokovsko zvonce s plesnom točkom i Eko-himnom, dok su se učenici Osnovne škole oca Petra Perice te njihovi vršnjaci iz Osnovne škole Tučepi predstavili recitacijama i pjesmicama, a program su svojim nastupima uveličali i učenici Glazbene škole Makarska, kao i dječji animator u liku simpatičnog zelenog guštera.

Uoči otvorenja izložbe radova podijeljene su i nagrade najboljima po mišljenju stručnog žirija, koji je imao veliki posao jer na natječaj je pristiglo više od 160 radova. U kategoriji Dječji vrtić 4-5 godina najbolji rad nacrtala je Klara Štulić (DV Radost), zatim Petra Staničić (DV Zvončica) te Ivan Urlić (DV Ciciban). U kategoriji Dječji vrtić 6-7 godina prvu je nagradu dobio Toma Josipović (DV Ciciban), drugu Andrija Šimić (DV Grdelin) a treću Roko Čović (DV Grdelin). Naposljetku, u kategoriji Osnovna škola-prvi razredi prvonagrađeni je Nikša Šuta (1.B razred), drugo su mjesto podijelili Luka Marić (1.B) i Barbara Bokšić (1.A) dok su na trećem završili Gabrijel Roso (1.B) i Luka Ursić (1.A.) Izložba će biti otvorena zaključno do 5.lipnja, od 8:00 do 13:00 i od 17:00-21:00 sati, svakim danom osim ponedjeljka.

Piše i snimio: O.Franić

- Oglas -