Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTIZBORNIK FUTSAL REPREZENTACIJE O IZJAVI TRENERA MAKARANA 'Da sam Teo Strunje, ja...

IZBORNIK FUTSAL REPREZENTACIJE O IZJAVI TRENERA MAKARANA ‘Da sam Teo Strunje, ja tako nešto nikada ne bih rekao’

U sportskoj emisiji TIME OUT na Dubrovačkoj televiziji urednika i voditelja Davora Lopina gostovali su Marijan Kustić, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Ile Topuzović predsjednik Komisije za mali nogomet i Mato Stanković, izbornik Hrvatske futsal reprezentacije.

Teme su bile nogomet i futsal obzirom kako je Hrvatski nogometni savez odlučio kako se malonogometno prvenstvo nastavlja 12. ili 19. lipnja.

Na upit zašto je odlučeno da se 1. HMNL nastavlja i da se stavlja paralalelno s 1. HNL, Kustić nije dao konkretan odgovor: – Naš cilj je da igramo sve utakmice. Nama je prioritet 1. HNL, 1. HMNL i 1. HNL za žene. To je naš projekt kojeg želimo realizirati i mislim da idemo u dobrom smjeru i da ćemo uspjeti sve pripremiti i napraviti i da će se prvenstvo riješiti na travnjaku, a ne za zelenim stolom.

Na direktni upit Ili Topuzoviću, predsjedniku Komisije za mali nogomet, tko je zagovarao nastavak natjecanja, Topuzović je odgovorio kako je on jedan od takvih, jer je u svojstvu predsjednika, zajedno s izvršnim direktorom, Nevenom Šprajecerom i cijelim Izvršnim odborom HNS-a.

Obzirom kako će se prvenstvo nastaviti sredinom šestog mjeseca Topuzović je kazao kako su poslali dva prijedloga klubovima za nastavak natjecanja te predstavnicima klubova stavljeno na razmatranje i da se odluče o tome u jednom danu!

Voditelj je potom pitao i Marijana Kustića mišljenje o igranju malog nogometa u dvoranama tijekom ljeta. Izvršni direktor je prebacio “lopticu” na Komisiju za mali nogomet te je rekao da su njima prepustili odluke oko svega, ali da on osobno ne vidi ništa sporno oko nastavka natjecanja tijekom sedmog mjeseca!

Ile Topuzović je rekao kako za njega nema razlike igranja u petom šestom ili sedmom mjesecu.

– Imamo prvi mjesec kad nam je hladno pa nemamo grijanje…Primjera radi Squareu je olakotna okolnost što neće imati gledatelja pa neće biti još više topline što znači da će dvorana biti prazna – kazao je Topuzović.

U emisiji gostovao je izbornik Hrvatske futsal reprezentacije, Mato Stanković koji je jasno istaknuo kako je njegovo osobno mišljenje da je najpoštenije kako većina klubova odluči.

Na pitanje o izjavi trenera Novog Vremena, Tea Strunje za CROFutsal od 25. ožujka kada je rekao kako želi da se prvenstvo nastavi i da se mora pronaći mogućnost završetka do 28. lipnja, izbornik je odgovorio:

-Strunje je moj veliki prijatelj, ali ne bih da moja izjava izazove neke repove, ali moram komentirati. Ja da sam Teo Strunje tako nešto nikad ne bih rekao! Teo je bio trener Splita do prije dva mjeseca i ostavio je Splita na dnu ljestvice i nije pošteno da on tako priča i bilo bi najbolje da se tu nije petljao. Posljedica te njegove želje bi bila da će direktno klub koji je on vodio, do prije par mjeseci, ispasti iz lige, a to u najmanju ruku nije korektno – kazao je Stanković.
M. D. / foto Dubrovačka televizija

- Oglas -