Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaIZBORI 2021.IZBORI 2021 Zoran Paunović uvjerljivo pobijedio s 1479 glasova razlike, evo kako...

IZBORI 2021 Zoran Paunović uvjerljivo pobijedio s 1479 glasova razlike, evo kako se glasalo po kvartovima

Zoran Paunović, SDP-ov kandidat za gradonačelnika, u drugom je krugu premoćno pobijedio protukandidata Juru Brkana (HDZ), s čak 1479 glasova razlike.

Paunović je, naime, dobio 3932 glasa, dok je Brkan osvojio 2453 glasa. U prvom je krugu Paunović, podsjetimo, osvojio oko 1000 glasova više, a izlaznost je u drugom krugu otprilike ista, te iznosi oko 44 posto.

Točnije, u drugom je krugu glasovanju pristupilo svega sedam birača manje. Podsjetit ćemo također da su nezavisni i manje stranke u prvom krugu osvojili oko 1500 glasova koji su se sad rasporedili na način da su dvije trećine išle pobjedničkom kandidatu drugog kruga, a jedna trećina njegovom protukandidatu.

Oko 1000 glasova prešlo je, naime, Paunoviću, dok je 500-tinjak glasova otišlo u drugom krugu Brkanu. Iako su se nezavisni opredijelili ostati neutralni te nisu sugerirali biračima kome da poklone povjerenje u drugom krugu, njihovi glasači su ipak izašli na birališta te zaokružili svojeg drugog favorita.

Najveća, uvjerljiva razlika vidljiva je na biračkom mjestu Plaža-Gorinka i Centar, gdje je Paunović dobio preko dvostruko više glasova, dok je jedino Zelenka 2, HDZ-ova utvrda, donijela pobjedu Brkanu, no izuzetno tijesnu, budući se radi o svega 18 glasova razlike.

Čak je i Ratac-Zelenka dao prilično uvjerljivu prednost Paunoviću; radi se o gotovo 200 glasova razlike, a velika je razlika i na Bilom brigu, Bidolu-Vrpplju, te oba birališta na Istoku. U Velikom je Brdu Paunović je pak dobio s oko 30 glasova razlike.

Ivona Ćirak /foto O.F.

- Oglas -