Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaIZBORI 2021.IZBORI 2021 Tijesna Čobrnićeva pobjeda u Tučepima: Ivani Visković nedostajalo 20 glasova

IZBORI 2021 Tijesna Čobrnićeva pobjeda u Tučepima: Ivani Visković nedostajalo 20 glasova

Ante Čobrnić i dalje je načelnik Tučepi gdje je u drugom krugu dobio 627 glasova, tijesno pobijedivši Ivanu Visković s 20 glasova razlike. Naime, Visković, kandidatkinja grupe birača, koja se u politiku uključila netom prije izbora, osvojila je čak 607 glasova. Kada pogledamo ovo tijesno finale i trijumf mlade Petre Radić u Podgori, vidljivo je da pušu neki novi vjetrovi, no većina birača ipak se u Tučepima opredijelila za dugogodišnjeg načelnika Čobrnića.

Čobrniću je i u prvom krugu nedostajalo par glasova da izbjegne utrku u drugom krugu. U prvom je naime osvojio 556, za razliku od Visković kojoj je pripalo 380. Međutim, Visković je u drugom krugu privukla čak 227 novih birača, dok je Čobrnić dobio 71 novi.

Izlaznost je u drugom krugu, naime, bila daleko bolja nego u prvom, kada je također odaziv bio respektabilan. Naime, u drugom je krugu na birališta izašlo gotovo 150 birača više nego u prvom krugu, što je kuriozitet budući su i u Makarskoj i u Podgori izlaznost u oba kruga lokalnih izbora bila gotovo pa identična.

M.D. /foto

- Oglas -