Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaIZBORI 2021.IZBORI 2021 Paunović i Makarani pokrenuli dijalog o projektima za gradske kvartove

IZBORI 2021 Paunović i Makarani pokrenuli dijalog o projektima za gradske kvartove

U tijeku je kampanja za drugi krug izbora za gradonačelnika Makarske. U prvom krugu Zoran Paunović je napravio veliki korak prema pobjedi, ali i sam ističe da još ništa nije gotovo. Kao i mnogo puta dosad u Makarskoj, iduću nedjelju pokušat će se mobilizirati svi resursi kako bi se spriječila promjena.No, Zorana Paunovića to ne brine, već nastavlja druženja s građanima, predstavljanjem programa i drugim aktivnostima u kampanji.

Pri tome posebno ističe važnost uključivanja građana i vraćanje povjerenja u lokalnu politiku. Jedan od važnih koraka na tom putu vidi u projektu participativnog budžetiranja kroz koji građani sudjeluju u odlučivanju o manjim, komunalnim projektima za svoj kvart.Dio gradskog proračuna stavlja se na raspolaganje građana koji predlažu projekte o kojima će se u konačnici glasovati na javnim tribinama, poštom ili e-referendumom i primjer je prakse koja funkcionira i u drugim gradovima u Hrvatskoj i svijetu.

„Idemo odmah raditi. Želim da aktivno sudjelujete u odlučivanju o prioritetima i projektima za vaš kvart. Bidol – Vrpolje, Bili Brig – Gorinka, Plaža – Sinokoša, Centar, Istok – Dugiš, Ratac – Zelenka, Veliko Brdo, Makar, Kotišina, Puharići – svi naši kvartovi i naselja. Recite koje male projekte trebamo prvo rješavati? Od uređenja javnih površina, igrališta, popravka klupa, postavljanja kanti za smeće i sprava za vježbanje na otvorenom“ – poručio je Zoran Paunović preko Facebooka i u komentarima dobio veći broj prijedloga i primjera konkretnih problema po makarskim kvartovima.Neki od njih iziskuju dugoročne promjene, ali poneki, kako i sam ističe, zahtijevaju samo dobru volju.Što su mu građani poručili možete pogledati ovdje: https://fb.watch/5DgbrcrVMh/

Sponzorirani članak

- Oglas -