Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaIZBORI 2021.IZBORI 2021: MARINA ANDAČIĆ KRIVIĆ (HDZ) Izgradnja novih vrtića, jednosmjenski rad u...

IZBORI 2021: MARINA ANDAČIĆ KRIVIĆ (HDZ) Izgradnja novih vrtića, jednosmjenski rad u osnovnim školama te stvaranje sadržaja za djecu bit će prioritet

1. Kratki isječak iz CV-a
Rođena sam 1977. u Mostaru. U Makarsku smo preselili kad sam imala tri godine i ovdje sam završila osnovnu i srednju školu, a Pravni fakultet u Splitu. U Gradskoj upravi sam od 2004. Počela sam kao volonterka u Odjelu za društvene djelatnosti, a danas sam viša savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport.

Rad u društvenim djelatnostima, koje obuhvaćaju gotovo sve segmente svakodnevnog života, izrazito je dinamičan i zahtjeva stalno učenje i usavršavanje. Problemi u sportu, obrazovanju ili predškolskom odgoju često su neodvojivi od problematike socijalne skrbi ili ustanova u kulturi tako da treba biti informiran o zakonskoj regulativi i promjenama u svim tim resorima.

Završila sam EU-Školu – Upravljanje programima i projektima financiranim iz bespovratnih sredstava Europskih fondova (RERA), obuku Državne škole za javnu upravu – Provođenje kontrola na licu mjesta kod krajnjih korisnika transfera iz proračuna, sudjelovala na Stručnom usavršavanju za kvalitetu ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja (Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja). Članica sam Povjerenstva za osobe s invaliditetom, Odbora za školstvo Grada Makarske i Povjerenstva za kvalitetu u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića.
Udata sam i majka jednog prekrasnog dječaka. Obožavam plivanje, šetanje i fotografiranje.

2. Zašto ste kao zamjenik dobar kandidat?
U Gradskoj upravi radim već 17 godina, a u Odjelu društvenih djelatnosti sam prošla sve stepenice, jako dobro poznajem sustav funkcioniranja Gradske uprave i dobro surađujem sa kolegama iz svih upravnih odjela i gradskih javnih ustanova. Živim svaki dan s problemima Makarske, građani znaju da su vrata naše ”Petice” na drugom katu uvijek otvorena. Vjerujem da ću temeljem dosadašnjeg iskustva i rada na konkretnim projektima zadobiti povjerenje građana.

3. Koji resor/i u Gradu vam prirodno najviše leže/i odnosno koji segment biste rado preuzeli?
Resor društvenih djelatnosti koji uz predškolski odgoj, obrazovanje i šport koji su obilježili moj dosadašnji profesionalni put uključuje kulturu i socijale. Sigurna sam da posla, projekata, entuzijazma i odličnih ideja neće nedostajati.

4. Jeste li i gdje/kako surađivali s kandidatom za gradonačelnika na nekom poslovnom ili društvenom projektu, odnosno na prijateljskoj bazi i kako funkcionirate?
Znamo se od djetinjstva, ali nikad nismo imali prilike surađivati do njegovog dolaska na mjesto gradonačelnika. Besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce, povećanje broja i iznosa studentskih stipendija, zapošljavanje na neodređeno učiteljica u produženom boravku, unapređenje uvjeta za rad trenera sa mlađim uzrasnim kategorijama, uvođenje potpore za roditelje čija djeca od 1. do 3. godine ne idu u vrtić, nova odluka o sufinanciranju prijevoza studentima, uvođenje sufinanciranja udžbenika srednjoškolcima…..sve su to nove demografske mjere koje su uvedene, među ostalim, i zahvaljujući našoj dobroj suradnji. Prijedlog ili ideja koja je vezana bolji položaj djece i mladih kod Jure uvijek ima prednost. Ekonomist je po struci pa mu je jedno od obaveznih pitanje pitanja odakle, ali gdje ima volje ima i načina. Jure zna slušati ljude i prepoznati dobre ideje. I vrlo je konkretan, nema praznog hoda. Rekla bih da je s njim lako raditi.

5. Kako vas je kandidat za gradonačelnika s liste pozvao u svoj tim? Postoji li anegdota koju biste podijelili?
Izravno. Kao što on to uvijek radi. I nisam mu odmah odgovorila. Znate, kad radite u Gradskoj upravi vi ste profesionalac i nije se baš lako odlučiti za kandidaturu. Zato se nikad nisam aktivno bavila politikom, a nije mi bilo jednostavno donijeti odluku ni zbog obitelji jer to mijenja i njihov život. Potpora supruga, sina i moje cijele obitelji bila je glavni preduvjet da prihvatim kandidaturu.Juru kao čovjeka poznajem od djetinjstva, a imala sam ga prilike upoznati i u ulozi gradonačelnika. Zato mogu bez problema stati pred naše građane i tražiti njihovo povjerenje za nastavak rada za budućnost Makarske.

6. Koliko vam je bitna autonomija u obavljanju dužnosničkog posla i hoćete li je imati uz vašeg kandidata za gradonačelnika?
Autonomiju sam uvijek imala, kao i slobodu predlaganja novih rješenja. Radimo 4 godine kao tim – organizirano, skladno, profesionalno. Jure je uvijek slušao struku i donosio političke odluke temeljem naših prijedloga i znam da se to ni u drugom mandatu neće promijeniti.


7. Da morate izdvojiti ključni problem kojem biste posvetili dio svojeg mandata, odnosno potencijal grada kojega biste na vašoj poziciji pokušali ostvariti, što bi to bilo?

Moramo i dalje nastaviti s demografskim mjerama jer želimo biti Grad u koji ljudi doseljavaju, a ne odlaze iz njega. Izgradnja novih vrtića i uvođenje jednosmjenskog rada u osnovnim školama te stvaranje dodatnih sadržaja i aktivnosti za djecu bit će nam prioritet
u slijedećem mandatu jer svakom djetetu u Makarskoj želimo omogućiti sretno djetinjstvo i odrastanje. Tu su i naši mladi kojima treba dati prostora i mogućnosti da svojim idejama i prijedlozima sudjeluju u kreiranju slike našeg grada, kao jedne sigurne obiteljske luke u kojoj ćemo se svi zajedno osjećati bolje. Ja vjerujem da bolja vremena dolaze i veselim se prilici da kroz jednu još odgovorniju funkciju nastavim raditi za budućnost naše Makarske.

- Oglas -