Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOIZBOR ZA ČELNO MJESTO U TZ-u Ana Lelas: Nadam se da svojim...

IZBOR ZA ČELNO MJESTO U TZ-u Ana Lelas: Nadam se da svojim znanjem i iskustvom mogu doprinijeti razvoju makarskog turizma

Uz dvije prijave za čelno mjesto u Turističkoj zajednici grada Makarska, onu Tončija Lalića i anonimnog kandidata, stigla je još jedna, treća prijava koja će izbor učiniti daleko zanimljivijim. Treći kandidat, točnije, kandidatkinja, jest Makarka Ana Lelas, koja je završila Ekonomski fakultet u Zagrebu te magistrirala na temu marketinga u turizmu.

Lelas nam je potvrdila svoju kandidaturu odgovorivši na pitanje o motivima.

– Smatram da se mogu natjecati za to mjesto, sa svim edukacijama koje sam prošla, profesionalnim znanjem i iskustvom, a na koncu i ljubavi prema Makarskoj gdje sam živjela sve do 18.godine. Mislim da mogu bar djelić svojeg iskustva, a po mogućnosti kompletno iskustvo koje sam do sada stekla, staviti na raspolaganje gradu i doprinijeti razvoju makarskog turizma, rekla nam je Lelas.

Zanimali smo se i za viziju njezinog programa, no rekla nam je kako ne bi bilo u redu da s time izlazi prije nego sve prijave dođu do Turističkog vijeća i njegovog predsjednika, gradonačelnika.

Pitali smo Lelas demotivira li ju scenarij koji se dogodio nakon prvog natječaja u mandatu aktualne vlasti, kad je donedavni direktor Vedran Validžić otvoreno kazao kako odlazi iz TZ-a jer nije pristao raditi kako mu dirigiraju lokalni vlastodršci. Također nas je zanimalo vjeruje li da je iskustvo u turizmu zaista prednost budući pravilnik ostavlja jednaku mogućnost i za ostale profesije koje nisu nužno vezane uz turizam.

– TZ ima Statut koji propisuje zadaće unutar institucije, a isto tako, članovi Turističkog vijeća su kvalitetni ljudi koji su tu postavljeni radi svojeg znanja. Nadam se uspješnoj suradnji s gradonačelnikom, odvratila je kandidatkinja.

Područje magisterija Ane Lelas je, kako nam je rekla, sustainabilty u hotelskim sustavima, a iskustvo je stekla u HTZ-u u odjelu za kongrese i MICE. Govori četiri strana jezika te nam je rekla kako ima certifikat kongresnog turizma u Hrvatskoj.

Njezina kandidatura bez sumnje zakuhava natječaj, a zašto je tome tako, treba istaknuti nekakav kontekst odnosno valja navesti jedan dio “osobne karte” Ane Lelas. Naime, riječ je o kćeri Marije Lelas, ravnateljice Doma za starije i nemoćne u Makarskoj i HDZ-ove vijećnice u mandatu Jure Brkana. Iako Lelas nije u stranci, njezin obiteljski “background” (majka Marija i stric Joško Lelas, op.a.) politički oponira vladajućoj stranci u Makarskoj.

U svjetlu činjenice da još uvijek ne znamo tko stoji iza anonimne prijave, je li netko iz redova vladajuće stranke, potpuno nestranački kandidat poput Validžića ili tek osoba od povjerenja gradonačelnika i zamjenice, bit će zanimljivo vidjeti kako će se odviti izbor najboljeg kandidata. Stav članova Turističkog vijeća nije posve za predvidjeti, a u kojem će smjeru ići ured makarskog TZ-a koji je sve skupa godinu dana bio bez direktora znat će se za desetak dana. Podsjetimo, naime, da nam je gradonačelnik Zoran Paunović jučer kazao kako će se sjednica Turističkog vijeća održati u tjednu između 20. i 25.ožujka.

Ivona Ćirak

- Oglas -