Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTIzazovan vikend pred odbojkašicama Makarske

Izazovan vikend pred odbojkašicama Makarske

Nakon što su prethodnih godina nastupale u 2.HOL-Jug, odbojkašice Makarske od ove sezone natječu se u 1.HOL-Jug. S obzirom da je riječ o jačem rangu, jasno je da je kvaliteta lige na znatno višoj razini od one na koju su naše cure navikle. Početak ove sezone bio je jako težak. Makarska nikako nije uspijevala uhvatiti pravi ritam te je prvu pobjedu ostvarila tek u 5. kolu, kada je s 0:3 slavila na gostovanju kod ŽOK Šibenika.

Ta pobjeda zasigurno joj je bila veliki poticaj za dalje, a ovaj vikend nudi joj se lijepa prilika da dvama novim „trobodima“ uhvati korak sa sredinom ljestvice. Naime, naše odbojkašice će u subotu i nedjelju odigrati čak dvije utakmice. Najprije će u 7. kolu ugostiti Trogir, a već dan kasnije čeka ih utakmica protiv Brda II. Kako je riječ o prvom i četvrtom klubu lige, jasno je da Makarsku čeka težak posao.

Makarska je u prošlom kolu s 3:0 poražena na gostovanju kod Vodica. Ipak, s obzirom da se u ovom rangu nalazi dosta drugih ekipa hrvatskih superligaša (klubova koji igraju u elitnom rangu hrvatske odbojke), činjenicu da prilagodba ide nešto teže ne treba shvaćati tragično. Dapače, kada pogledate da su neki od članovi 1.HOL-Jug Brda II, Mladost Marina Kaštela II i Split II, jasno je o kako se kvalitetnoj ligi radi.

Odbojkašice Trogira u prošlom su kolu na svom terenu ugostile Šibenik 91′, svladavši ga s uvjerljivih 3:0, zahvaljujući čemu i dalje drže vrh. Uspješan vikend imala su i splitska Brda. Njih je pak čekalo gostovanje kod susjednog Kaštel Lukšića. Bio je to vrlo neizvjesno te je pobjednik odlučen u pet setova, a s 2:3 slavile su Splićanke, koje u tako iz Sokolane odnijele „puni plijen“.

Pred odbojkašicama Makarske uistinu je „vatreni“ vikend. Prva na rasporedu je utakmica 7. kola protiv Trogira, koja se igra u subotu, 18.11. u 12:00. Nakon što se odigra redovno kolo, naše cure dan kasnije unaprijed će odigrati 11. kolo, u kojem ih čekaju ranije spomenuta Brda II (14:00). Obje utakmice bit će izuzetno teške, no ne sumnjamo da će Makarska dati sve od sebe da u oba slučaja dođe do pozitivnog rezultata i primakne se sredini ljestvice.
D.Srzić/foto OK Makarska

- Oglas -