Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAIZ SAVJETOVALIŠTA LANTERNA Nastavak rada na projektnim aktivnostima

IZ SAVJETOVALIŠTA LANTERNA Nastavak rada na projektnim aktivnostima

U sklopu projekta „Možeš, ako misliš da možeš“, podržan od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nastavljaju s radom i Lanternine grupe samopomoći za mlade. Termin će se odrediti nakon što se formira grupa polaznika. Grupe su edukativnog karaktera i cilj grupa je rad na sebi i unaprjeđenje odnosa.Kroz rad u grupi mladi usvajaju potrebne vještine i znanja za bolje razumijevanje ljudskog ponašanja te uče birati ponašanja s kojima će se osjećati sretnije i zadovoljnije. Rad grupa se zasniva na Teoriji izbora, čiji je utemeljitelj svjetski poznati psihijatar i psihoterapeut William Glasser. Teorija izbora nas uči da svatko od nas kontrolira samo svoje ponašanje te da naše ponašanje nije rezultat ponašanja drugih ljudi, okolnosti u kojima živimo ili naše prošlosti, osim ako to ne odaberemo biti.

Grupe samopomoći će voditi psihologinje i psihoterapeutkinje Matea Jukić Talaja i Ivona Vučić. Svi zainteresirane mlade osobe do 29 godina starosti su dobro došle i mogu se priključiti radu grupe. Osim grupa samopomoći nastavljamo i sa ciklusom radionica Prošlost, sadašnjost i budućnost makarskog turizma, kroz projekt Osvijesti i prihvati promjenu, podržan od Ureda za udruge, kroz švicarsko – hrvatski program suradnje. Radionice su namijenjene učenicima 1. i 2. razreda hotelijersko tehničkog smjera. Radionice će voditi prof. povijesti Neven Jović koji će s učenicima obrađivati teme koje se tiču povijesnog razvoja makarskog turizma, aktualnog stanja te budućnosti Makarske u skladu sa svjetskim turističkim trendovima i tehnologijom.

Savjetovalište Lanterna, kao i do sada, nastavlja s pružanjem usluga savjetodavnog i terapijskog rada svakog radnog dana od 8 do 13 sati te ponedjeljkom i četvrtkom od 17 do 20 sati. Pomoć za učenju se također nastavlja, a za sve usluge prethodno se mora dogovoriti termin na broj telefona 021/616-992 ili putem email adrese savjetovaliste.lanterna@st.t-com.hr.
R.I.

- Oglas -