Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAIz Grada najavljuju da bi se uskoro pred vijećnicima trebala naći odluka...

Iz Grada najavljuju da bi se uskoro pred vijećnicima trebala naći odluka o UPU Platno

Iz Grada najavljuju kako bi se uskoro pred vijećnicima trebala naći odluka vezano za stavljanje UPU Platno van snage. Podsjetimo, u srpnju 2021. godine donesena je Odluka o stavljanju UPU Platno van snage, međutim, postupak još uvijek traje. Vijećnica NLO-a Ivana Miočević Franić pitala je, naime, na aktualnom satu 19. sjednice Gradskog vijeća kada će plan uređenja koji ovu zonu i dalje vidi kao sportsko-rekreacijsku biti važeći istaknuvši kako se u ovoj zoni po trenutnom planu uređenja može graditi sportsko-rekreacijski centar.

Odgovor je dobila u pisanom obliku te je objavljen na stranici Grada, a u njemu se navodi kako su izrađivaču stavljanja plana van snage dostavljeni materijali potrebni za izradu izvješća o javnoj raspravi i konačnom prijedlogu stavljanja plana van snage. Taj je dio postupka u operativnom postupku, stoji u odgovoru s potpisom Tome Matkovića, gradskog savjetnika za urbanizam i prostorno uređenje, te se može očekivati da će vrlo skoro biti spreman za odluku na Gradskom vijeću.

Matković potvrđuje da je zona sportsko-rekreacijska, no nejasan je jedino dio u kojemu ističe kako će se nakon stavljanja UPU Platno van snage prostorno planska regulativa izrađivati izravno prema Prostornom planu grada Makarske, a sukladno županijskom Prostornom planu. Naime, županijski plan i dalje u ovoj zoni ima Platno kao sportsko-rekreacijsku zonu.
Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -