Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERATučepiIZ DRUGOG POKUŠAJA : U Mravičićima otvorena 14. 'Ka Kultura u tučepskin...

IZ DRUGOG POKUŠAJA : U Mravičićima otvorena 14. ‘Ka Kultura u tučepskin zaseocima’

Nakon što je ružno vrijeme pokvarilo svečanost otvorenja 14. izdanja manifestacije ‘kA Kultura u tučepskin zaseocima’, u ponedjeljak navečer nebo se smilovalo te je u Mravičićima službeno započeo jedinstveni kulturni projekt koji će potrajati do polovice kolovoza.

Nakon što je prof. Tonći Puharić na trubi odsvirao hrvatsku himnu a mlada Sofija Mravičić podignula festivalsku zastavu, publiku koja je ispunila gledalište do posljednjeg mjesta pozdravio je, u svom osebujnom stilu, umjetnički ravnatelj festivala Ivica Mijačika, provevši posjetitelje kroz ovogodišnji i te kako bogati kulturni meni.

Kako bi sve bilo po dobroj staroj tradiciji, gledatelji su položili prisegu koju je čitala Lara Lalić, zapljeskali zamišljenom vatrometu a potom su na scenu stupili glumci kazališta KNAP – Dunja Fajdić i Marko Hergešić koji su u predstavi ‘Kod kuće je najgore’ odigrali Najboljeg supruga i Najbolju suprugu na svijetu. Riječ je o predstavi koju je redatelj Boris Kovačević oblikovao od nekoliko najpoznatijih Krishonovih priča, poput one o dudi Cuci i vešmašini – kućnom ljubimcu, koje je diskretno lokalizirao i osuvremenio te, sudeći po reakciji publike u Mravičićima, pogodio u sridu.

A kakav bi to kKtuz bio da se poslije službenog djela programa nije zapjevalo uz kKutz klapu i pri tom uživalo u junećem tingulu s bižima na tučepski kojeg je pripremio gastro tim Blue sun hotela i koji je, recimo i to, iz bronzina nestao u tren oka. Večer je završila na terasi domaćina Ante Mravičića koji je vrata svoje konobe oduševljenim glumcima i posjetiteljima nesebično otvorio drugi put u dva dana. I to i jest ljepota i posebnost kKutza. Ovu subotu u Šimiće s prvacima opere dolazi naš slavni sugrađanin, operni pjevač Luciano Batinić.
R.I.

- Oglas -