Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTIVAN OKMAŽIĆ PRVAK: Osvojiti titulu protiv starijih govori mi da idem u...

IVAN OKMAŽIĆ PRVAK: Osvojiti titulu protiv starijih govori mi da idem u pravom smjeru

Biciklist Ivan Okmažić opet je nacionalni prvak! Naime, ove nedjelje, u Svetoj Nedelji, održano je prvenstvo Hrvatske u ciklokrosu, a naš najbolji biciklist, Ivan Okmažić, nastupio je u konkurenciji juniora.

Ovo mu je prvi nastup u toj kategoriji, a sudjelovali su vozači iz cijele Hrvatske.

-Bio sam najmlađi jer sam 2004. godište i imam 16 godina, a ove godine se počinjem natjecati u kategoriji juniora, do 19 godina. Ostali momci su imali većinom 17, neki čak 18 godina. Naravno da je bilo i momaka koji su imali 16 godina kao i ja, ali svi su rođeni do polovice godine, a ja sam rođen u prosincu, što znači da su opet bili stariji pola godine. Utrka je bila na višem nivou, a i bilo je hladnije nego inače. Od samog starta smo se izdvojili prošlogodišnji pobjednik utrke, Fran Bošnjak i ja, kazuje nam Ivan.

Vozilo se šest krugova dužine 2,68 km. Staza je zahtijevala veliku koncentraciju vozača, ali i dobru izdržljivost, kazat će Neno Židić, tajnik BK Makarska.

– Ivan je taktički bio spreman za takav završetak i dao je posljednji atom snage kako bi pobijedio i uzeo titulu državnog prvaka. Ova pobjeda je dobar vjetar u leđa za nadolazeću biciklističku sezonu, i nadmetanju u cestovnoj i MTB kategoriji sa respektnim rivalima, ponosno će Židić.

Ivan otkriva da je tempo utrke bio iscrpljujući, te nije bilo vremena za uhvatiti malo zraka i odmoriti se.

-Na kraju šest krugova nije bilo dovoljno da se pobjednik odvoji i došli smo do 200 metara pred cilj zajedno, ja na prvom mjestu, Fran iza mene. Tih 200 metara je bilo teže od svih šest krugova i dao sam sve što sam imao, posljednji atom. Nakon ulaska u cilj trebala je koja minuta da dođem sebi, da uhvatim zraka i da shvatim što se dogodilo. Osjećaj je bio neopisiv, nakon cijele utrke prva dva vozača su dijelila dva metra i ovaj put ja sam bio taj vozač dva metra ispred. Titula državnog prvaka je uvijek nešto posebno, ali ova titula u kategoriji juniora mi znači još više. Osvojiti titulu protiv starijih i iskusnijih vozača mi govori da idem u dobrom smjeru i da će nadolazeća biciklistička sezona biti dobra, naravno uz teške treninge, napore, odlaženje preko svojih granica kao i dosad. Puno hvala klubu i ostalim sponzorima, uljari Acinger i Gradu Makarskoj, bez kojih ništa od ovog ne bi bilo moguće, ispričao nam je Ivan koji je još uvijek pod dojmom.

Ivona Ćirak /foto BK Makarska

- Oglas -