Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaSPORTIvan Okmažić najbolji hrvatski biciklist na utrci u Samoboru

Ivan Okmažić najbolji hrvatski biciklist na utrci u Samoboru

U nedjelju je održan 29.po redu XCO Samobor, za Kup Hrvatske a u organizaciji biciklističkog kluba Šišmiš.

Utrka se vozila na već dobro poznatoj stazi, jednoj od najtežih staza u Hrvatskoj. Dugi i strmi usponi su definitivno zadavali velike probleme vozačima, ali isto tako jednake muke vozači su imali na opasnim spustevima. Utrka je bila C1 tipa što znači da su se prikupljali bodovi, te je opet naravno privukla stranu konkurenciju.

- Oglas -

Dodatnu težinu stazi su svakako zadali i vremenski uvjeti, temperatura je bila iznad 30 stupnjeva, što znači da su vozači trebali piti dovoljno tekućine i biti hidrirani kroz cijelu utrku. U juniorskoj konkurenciji nastupio je Ivan Okmažić. Vozila su se 4 kruga. Od samog starta odvojili su se Ivan i Slovenac Žan. U prvom krugu, nakon malo nedostatka koncentracije, Ivan je pao. Na svu sreću, sve je bilo u redu, pa nije bilo vremena za gubljenje, nego se Ivan odmah digao i nastavio utrku.

Vrlo brzo se vratio u ritam utrke i nastavio dalje što brže i što jače. Nakon četiri kruga približio se prvoplasiranom na 30 sekundi, ali pad je definitivno učinio svoje. U cilj Ivan ulazi kao drugi sa 24 sekunde zaostatka iza prvoplasiranog Slovenca. Sve u svemu odlična utrka. Nakon teškog tjedna jakih treninga i visokih temperatura, odlična utrka i motiv za nastavak.

Sljedeća utrka je Graz, gdje bi Ivan trebao voziti u bojama naše reprezentacije.

Prvi put u HR, organizator je utrku koja se vozila u konkurenciji Elite&U23 i Juniori, -žene i muški prenosio u živo na TV, tako da se utrka pratila kao nikad dosad i dostupna svima.

MD/ foto BK Šišmiš

Rezultati prva tri juniora
1. Žan PAHOR SLO ENERGIJATEAM.COM,1:01:54 –
2. Ivan OKMAŽIĆ CRO BK MAKARSKA , 1:02:18 +00:24
3. Marcel GLADEK SLO MBK ČRNI VRH, 1:04:15 +02:21
- Oglas -