Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKGastroIVA PEHAR Prva hrvatska Masterchefica danas je art direktor u bečkoj tvrtki,...

IVA PEHAR Prva hrvatska Masterchefica danas je art direktor u bečkoj tvrtki, uređuje interijere, radi gastro projekte i – vodi paintball

Prošle su četiri godine od kada se danas 31-godišnja Iva Pehar okitila titulom prve hrvatske Masterchefice. Iako je po struci grafički dizajner ‘podebljan’ diplomom za uređenje interijera koju je stekla na Florence Design Academy u Firenzi, Iva još uvijek aktivno sudjeluje u brojnim gastro projektima a od nedavno ima još jedan biznis – vodi paintball centar. U razgovoru za naš portal Iva se prisjetila kako je zapravo završila na Masterchefu.

– Moja sestra koja je znala koliko volim kuhati još od ranog djetinjstva vidjela je na televiziji kako su počele prijave za show i stavila mi bubu u uho. Budući da sam upravo u to vrijeme, nakon dugog traganja za poslom u struci, napokon dobila priliku raditi sa Akulinom Čović iz Tučepi, nisam željela ugroziti svoj status. Međutim, kad mi je Akulina dala zeleno svjetlo, obečavši mi kako će me posao čekati kad se vratim, nije više bilo dvojbe. No, evo reći ću nešto što nikad nisam izrekla u nijednom intervjuu. Naime, od prijave sam skoro odustala zbog – tehničkih problema. Trebalo je ispuniti opširni anketni upitnik i nakon toga uploadati svoju sliku. Četiri puta sam ispunjavala upitnik i svaki put bi me vratilo na početak jer se slika nije htjela učitati. Prije petog pokušaja rekla sam sama sebi – ako sad ne prođe, ništa od prijave. Srećom, peti put je uspjelo – smije se Iva koja iz razdoblja tog kulinarskog natjecanja nosi samo najljepše uspomene.
I dok većina njenih vršnjaka odlazi iz Hrvatske u nedostatku posla, Ivi istog nipošto ne nedostaje.

Naime, ona radi kao art director u tvrtki ICDO u Beču u kojoj je zadužena za brendiranje, uređuje privatne i poslovne interijere, sudjeluje u raznim gastro – projektima, sve do nedavno gledali smo je u emisiji ‘Ručak za sutra s Podravkom’ a, kao da joj to nije dosta, Iva je pokrenula još jedan biznis. Naime, iznad Veprica vodi svoj – paintball centar.- Ideja je došla sasvim slučajno. Naime, moja prijateljica Iris prije nekoliko godina svoj je 30-ti rođendan proslavila tako što je drušvo odvela na paintball pokraj Splita. Igrom slučaja ja nisam mogla doći ali sam, naravno, vidjela slike i oduševila se. Vrijeme je prolazilo, ja sam sve više sati provodila radeći za kompjuterom u toj mjeri da mi je jednu večer tata došao u sobu i dobronamjerno rekao: ‘Ako te ja ujutro nađem za kompjuterom, letite i ti i on kroz prozor’! To me navelo na razmišljanje kako mi treba malo više prirode i rekreacije i u tom trenu se iskristalizirala ideja o otvaranju vlastitog paintball centra – otkriva Iva dodajući kako je, iako radi samo u sezoni, zadovoljna odazivom, pogotovo organizacijom dječjih rođendana na paintballu što se pokazalo kao pun pogodak.Osim izuzetno uspješnom poslovnom putanjom, Iva se u posljednje vrijeme može pohvaliti i odličnim izgledom koji je opet na neki način povezan – pogađate – s poslom.

– Vlasnica fitness centra Mamba fit, Jelena Vuković, zamolila me za pomoć u uređenju interijera centra pa sam uz posao počela odrađivati i treninge. Eto odgovora za sve one koji me pitaju gdje treniram – otkriva Iva.A ako ste mislili kako je prva hrvatska masterchefica novi biznis pokrenula s novcem osvojenim na tom showu – varate se. Naime, od 100 tisuća kuna Iva je, kaže, pomogla nekim dragim ljudima i kupila si psića a paintball centar pokrenula novcem zarađenim od plaće.Da dan traje 36 sati bilo bi joj, kaže, malo vremena za sve što je naumila no Iva je oduvijek vjerovala kako rad oplemenjuje čovjeka. -Treba samo vjerovati u sebe i slijediti svoje ciljeve. Tada je samo nebo granica – poručila je za kraj Iva Pehar.
R.I. / foto Duje Antonini

- Oglas -