Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaIMOTSKI Po 2000 kuna svakom maturantu

IMOTSKI Po 2000 kuna svakom maturantu

Iz Grada Imotskog uputili su obavijest maturantima školske godine  2019/20. da će im Grad Imotski umjesto laptopa (prijenosnih računala) dodijeliti novčani iznos od 2.000,00 kuna povodom uspješnog završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Provedena javna nabava prijenosnih računala okončana je Odlukom o poništenju postupka uslijed nemogućnosti dostave valjanih ponuda, a što je pravdano obustavom proizvodnje i nestašicom traženih prijenosnih računala na svjetskom tržištu uslijed pandemije bolesti COVID-19. Kao alternativa ponuđena su stolna računala s pripadajućim monitorom i tipkovnicom te znatno skuplji laptopi čija cijena nije prihvatljiva jer značajno premašuje proračunsku stavku, pojasnili su iz Grada.

Stoga je Grad Imotski, dodali su, svoje maturante odlučio nagraditi s novčanim iznosom koji se u ovoj korona krizi ukazuje kao primjerena mjera za nastavak budućeg školovanja ili zaposlenja.

 

-Ovime se pozivaju maturanti s prebivalištem na području Grada koji su završili neku od srednjih škola u Imotskom ili u nekom drugom mjestu izvan Imotskog da do 02. listopada 2020. dostave kopiju osobne iskaznice, kopiju kartice bankovnog računa radi uplate novčanih sredstava te broj mobitela radi otklanjanja eventualnih poteškoća vezanih za uplatu – poručili su iz Grada maturantima i njihovim roditeljima.

M. D.

- Oglas -