Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKPUTNIK SA KRUZERA: Imam koronavirus i nije tako strašno.

PUTNIK SA KRUZERA: Imam koronavirus i nije tako strašno.

Amerikanac u kasnim šezdesetima ispričao je kako izgleda liječenje koronavirusa i karantena. Virus je dobio na kruzeru Diamond Princess gdje je bio na krstarenju sa suprugom kad je brod završio u karanteni blizu Tokija. Prve simptome osjetio je tijekom leta kući u SAD pa je ponovno završio u karanteni.

“U kasnim sam šezdesetima i najteža bolest mi je bila bronhitis prije nekoliko godina kad sam morao ležati nekoliko dana. Ovo je puno lakše, nema groznice, nema bolova u tijelu. Lako dišem i nos mi nije pun. Malo me steže u prsima i imam napadaje kašlja. Da sam kod kuće s istim simptomima, vjerojatno bih otišao na posao”, ispričao je muškarac koji se koronavirusom zarazio na kruzeru Diamond Princess – prenosi Dnevnik.hr

Prve simptome je primijetio na letu do SAD-a vladinim zrakoplovom, odrijemao je, a kad se probudio imao je temperaturu. Njega i još dvoje putnika koji su imali simptome odvezli su na Sveučilište u Nebraski gdje je postavljena karantena. Smjestili su ga u sobu za izolaciju u kojoj je bio monitor s mikrofonom kako bi mogao komunicirati s medicinskim osobljem, a svaka četiri sata dolazile su ga provjeriti medicinske sestre.

Uglavnom, ništa strašno, kako čovjek kaže. Cijelu priču možete pronaći na portalu Dnevnik.hr

D.A. / Foto: Steve Buissinne ; Pixabay

- Oglas -