Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAIduće subote startaju dramske radionice "Osjećam se...": evo što nam je otkrila...

Iduće subote startaju dramske radionice “Osjećam se…”: evo što nam je otkrila voditeljica Božena Delaš

Iduće subote, 5.veljače, u prostorijama Savjetovališta Lanterna, održat će se dramske radionice “Osjećam se…”. Savjetovalište Lanterna prijavilo je radionicu na projekt “Jedan, ali cijeli svijet!” koji je podržan od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a riječ je o radionicama za djecu i mlade.

Projekt ima za cilj aktivnu podršku roditeljstvu te kroz ovakav oblik rada potaknuti zajedništvo i zbližavanje između roditelja i djece.

Voditeljica Božena Delaš, koja već godinama surađuje s Lanternom organizirajući izvrsne i vrlo posjećene dramske radionice, kazala nam je kako će se na radionicama istraživati emocije i osjećaji. Iako se oboje svrstava pod isti pojam, objasnila nam je dramskim jezikom kako se kaže da osjećaji igraju u kazalištu tijela, a emocije u kazalištu uma.

– Radit ćemo fotografije i kazalište sjena, a cilj nam je kroz istraživanje osjećaja spoznati koliko pojedini osjećaj dolazi iznutra, a koliko ga izazivaju trigeri izvana. Priča s osjećajima je shvatiti da su prirodni, ali i naučiti ih kontrolirati, rekla nam je voditeljica radionice, rekla nam je voditeljica radionice.

Cijela će se ova priča staviti u jedan kazališni kontekst, a u planu je i produkcija.

U svakom slučaju, hvalevrijedan projekt u našem gradu za obitelji koje, zahvaljujući Lanterni i voditeljici, imaju priliku provesti subotnje jutro na jedan kvalitetan i bez sumnje vrlo zabavan i interaktivan način.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -