Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOI ove godine imamo Cittaslow, event u čast pokretu koji slavi ugodno...

I ove godine imamo Cittaslow, event u čast pokretu koji slavi ugodno življenje

Međunarodni pokret Cittaslow u koji je Makarska ušla protekle godine lani je obilježen posebnim eventom na koji su bili pozvani hrvatski influenseri i novinari. Uzvanicima je predstavljena Makarska kao grad sporog i ugodnog življenja, o čemu se naknadno pisalo na portalima i blogovima. Ulazak prvog hrvatskog grada u mrežu Cittaslow gradova nije međutim bio jedini povod za feštanje, jer će se event održati i ove godine.

Potvrđeno nam je to iz Turističke zajednice kojoj smo poslali upit o događaju i iznosu koji će za njega izdvojiti. Odgovoreno nam je kako je još u prosincu 2022. godine u Planu i programu rada za 2023. godinu izdvojeno 40 tisuća kuna za manifestaciju. Prošle je godine iznos bio sličan, s 36 tisuća kuna.

Koliko će izdvojiti Grad Makarska, ne znamo, osim što je poznato da je lani za kotizaciju plaćeno oko 600 eura i za samu organizaciju manifestacije oko 5800 eura, dok je iznos za catering ostao nepoznat.

– Kao dio zajednice Cittaslow Grad Makarska će rasti i razvijati se kao grad u kojem je život lijep, grad ekološki osviještenih ljudi, lokalnih poduzetnika i obrtnika koji njeguju dalmatinsku tradiciju u svijetu, ali jednako tako i “utabati” put Cittaslow filozofiji  ostalim gradovima u Hrvatskoj, navedeno je između ostalog lani prilikom promocije ulaska u mrežu gradova sporog življenja.

U razgovoru za naš portal dogradonačelnica Antonia Radić Brkan prošle je godine rekla kako će platformu koristiti u turističke svrhe, kako će Cittaslow vući jednu drugu strukturu gostiju, no i da će otvoriti snažnije pregovaračke pozicije, primjerice s ministarstvima.

Manifestacija bi se trebala održati krajem rujna.

I.Ćirak /foto: PR/Ivona Bezmalinović

- Oglas -