Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaHZZO: Cijena antigenskog testa na covid-19 iznosi 103,74 kune

HZZO: Cijena antigenskog testa na covid-19 iznosi 103,74 kune

Cijena jednog antigenskog testa na covid-19 iznosi 103,74 kune, utvrdilo je u petak Upravno vijeće Hrvatskog zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Upravno vijeće uvrstilo je na liste lijekova nove generičke paralele lijekova, kao i ortopedska i druga pomagala na Osnovnu i Dopunsku listu.

Na Osnovnu listu stavljena su nova istovrsna pomagala iz skupina ortoza, pomagala za disanje, pomagala kod šećerne bolesti, pomagala za urogenitalni sustav, pomagala za govor i pomagala za probavni sustav.

Na Dodatnu listu ortopedskih i drugih pomagala stavljeno je pomagalo iz skupine pomagala za urogenitalni sustav.

HZZO nastavlja financirati rad pod nadzorom doktora medicine bez specijalizacije te pripravnički staž zdravstvenih radnika. Novost je da će na temelju javnog natječaja HZZO financirati rad doktora medicine bez specijalizacije i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i zavodima za javno zdravstvo jedinice područne samouprave te Grada Zagreba.

To će se, ocjenjeno je, povoljno odraziti na trenutnu epidemiološku situaciju uzrokovanu koronavirusom, a ti će doktori pomoći u održanju kvalitetnog i stabilnog zdravstvenog sustava.

Na Listu prvenstva temeljem provedenih natječaja uvrštena su 22 kandidata.

Također, donesena je odluka da će HZZO financirati pripravnički staž tri doktora medicine te jednog magistra medicinske biokemije i laboratorijske medicine.

Zbog popune Mreže javne zdravstvene službe, u djelatnosti opće/obiteljske medicine ugovorena je jedna ordinacija u Varaždinskoj županiji, u djelatnosti dentalne zdravstvene zaštite četiri nove ordinacije, po jedna u Vinkovcima i Zadru te dvije u Pazinu, a u djelatnosti zdravstvene njege u kući bit će ugovorena jedna ustanova u Osijeku.

U djelatnosti specijalističko-konzilijarne i dijagnostičke zdravstvene zaštite i fizikalne terapije u kući izabrana je jedna ustanova za zdravstvenu njegu u kući u Rijeci te jedan citološki laboratorij u Zagrebu.

Hina / foto Pixabay

- Oglas -