Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKGastroHVAR Besplatna radionica za ugostitelje i chefove u Starom Gradu

HVAR Besplatna radionica za ugostitelje i chefove u Starom Gradu

Nakon Zagreba, Duge Rese i Metkovića, putujuća radionica Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) stiže u srijedu (17. lipnja) u Stari Grad na Hvaru. Riječ je o trosatnoj edukaciji uz demonstracije iz Mediterranean Culinary Arts (MCA) programa koja objedinjuje aktualne kulinarske trendove Mediterana s tradicionalnom kuhinjom pod vodstvom chefa Željka Nevena Bremeca, a održat će se u restoranu Pinetta.

“Prilika je to da kuhari, F&B manageri i voditelji ugostiteljskih objekata upoznaju moderne tehnike pripreme mediteranskih jela, kreiranje jelovnika i tematskih menija, umjetnost dekoriranja tanjura (The Art of Plating) utemeljene po Haute Cuisine (“high-level”) standardu, dakle, onom koji objedinjuje preciznu pripremu i besprijekornu prezentaciju. Bavit ćemo se pripremom tradicionalnih, reinterpretiranih i suvremenih jela zemalja mediteranskog kruga. Između ostalog, pokazat ćemo francuske i skandinavske tehnike filetiranja ribe, pravit će se rižoti, foccacia, slastice te pokazati kako se i što servira i slaže na tanjurima. Kroz priču dotaknuti ćemo se i povijesti jela te kako namirnicu ispoštovati i što bolje iskoristiti, a na kraju radionice sve i degustirati” – najavila je Alma Harašić Bremec, voditeljica Kuharske Akademije ŠKMER-a.

Dodajmo, radi se o izdvojenoj jednodnevnoj radionici iz dvotjednog Mediterranean Culinary Arts programa kojeg u ŠKMER Kuharskoj Akademiji u Splitu, osim Bremeca, vode Stevo Karapandža, Hrvoje Zirojević te gostujući predavači poput najbolje hrvatske slastičarke Petre Jelenić. Radionica u Starom Gradu se održava uz potporu Udruženja obrtnika otoka Hvara, Turističke zajednice Općina Jelsa, Turističke zajednice grada Starog Grada, partnera i sponzora. Počinje u 10 sati u srijedu, broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje besplatno.

M.D:/foto SKMER
Informacije i prijave na:
ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, 21000 Split
mob.: +385 99 3198 961
e-mail:info@skmer.hr

- Oglas -