Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaHUMANITARNA AUKCIJA 12.MAFESTA Za Udrugu Sunce prikupljeno 58.500 kuna, Danyjev crtež postigao...

HUMANITARNA AUKCIJA 12.MAFESTA Za Udrugu Sunce prikupljeno 58.500 kuna, Danyjev crtež postigao cijenu od čak 16.000 kuna

Kao i svake godine, najveća mana makarskog festivala strip MAFEST-a je to što u jednom trenutku mora završiti – ipak, i u svom 12. izdanju, koje se danas primaklo kraju, makarski strip entuzijasti velikom su humanitarnom akcijom uljepšali život onima kojima je to uistinu potrebno. Naime subotnja humanitarna aukcija originalnih crteža, održana navečer u već tradicionalnom MAFEST-ovom kampu Pivnici Pivac, uprihodila je ukupno 58.500 kuna koje odlaze za potrebe makarske Udruge Sunce. Ukupno su na jučerašnjoj aukciji bila izložena 42 originalna rada domaćih i svjetskih zvijezda devete umjetnosti, a najvišu cijenu od 16.000 kuna postigao je crtež belgijskog autora Daniela Henrotina Danyja.

– Mogu kazati samo da smo oduševljeni što je ovakva skupina entuzijasta toliko orjentirana humanitarnom radu i što to uporno ponavljaju iz godine u godine za one kojima će takva sredstva mnogo značiti – kazala nam je Olivija Prodan Ravlić iz Udruge Sunce, dodavši da će prikupljena sredstva biti uložena u otplatu kombija kojeg je udruga nabavila za svoje potrebe. – S ovim smo dobili jednu značajnu financijsku stabilnost i umjesto da moramo strepiti kako ćemo otplaćivati mjesečne rate, sada nam je osigurano praktički čitavih godinu dana. Još jednom zahvaljujem MAFEST-u na svemu, ali i sjajnoj atmosferi koju su sa sobom doveli u naš grad – dodala je Prodan Ravlić.

Subotnja večer na Marineti završena je koncertom makarskih punk rockera Rezervi koji su još jednom pružili odličan nastup pred domaćom publikom, a više o dojmovima s ovogodišnjeg, 12. po redu makarskog festivala stripa moći će te pročitati uskoro u razgovoru s organizatorom i pokretačem jednog od najprepoznatljivijih kulturnih proizvoda našeg grada, Darijom Antunovićem.Dodajmo za kraj i da je uoči humanitarne aukcije održana i dodjela nagrada iz MAFEST-ovog natječaja iz crtanja za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola Makarske rivijere – treće mjesto osvojila je Dora Sapunarić, drugo Luka Andrijašević, a prvo mjesto Matea Mušan.

O.Franić / D.Antonini

 

- Oglas -