Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaHTZ pokrenuo istraživanje u okviru projekta "Analiza karakteristika obiteljskog smještaja"

HTZ pokrenuo istraživanje u okviru projekta “Analiza karakteristika obiteljskog smještaja”

S obzirom da Hrvatska turistička zajednica planira pokretanje sustava dodjele oznaka kvalitete za obiteljski/privatni smještaj, kojim će iznajmljivači određene segmente ponude moći promovirati kao jedinstvene proizvode prilagođene suvremenim trendovima potražnje, upravo je pokrenuto istraživanje u okviru projekta “Analiza karakteristika obiteljskog smještaja” – obavještavaju iz HTZ.

Sudjelovanje iznajmljivača u ovom istraživanju, koje Hrvatska turistička zajednica provodi u suradnji s Institutom za turizam, izuzetno je važno za dobivanje objektivne slike o obiteljskom/privatnom smještaju i kvalitetnih podataka za osmišljavanje programa i oznaka kvalitete.

Ovim putem pozivamo sve vlasnike obiteljskog/privatnog smještaja da se u što većem broju uključe u istraživanje te izdvoje desetak minuta vremena za ispunjavanje online ankete kojoj je moguće pristupiti putem sustava eVisitor (potrebno je prijaviti se u sustav eVisitor, a poveznica putem koje se može pristupiti anketi bit će dostupna na početnoj stranici, od 6. do 27. veljače 2023.)

Koliko su obiteljski i privatni smještaji važni za turističku sliku Hrvatske dokazuju i brojke iz sustava eVisitor prema kojima smo u 2022. godini u kategoriji „Objekti u domaćinstvu“ ostvarili preko 39,4 milijuna noćenja što je gotovo izjednačavanje rezultata iz rekorde 2019. godine čime je ostvareno 99 posto rezultata. Ako usporedimo brojke u dosadašnjem djelu 2023. godine s istim razdobljem 2019. godine u kategoriji „Objekti u domaćinstvu“ ostvareno je 208 tisuća noćenja čime je postignut rast od 30 posto – priopćili su iz Hrvatske turističke zajednice.
MD/foto MD

- Oglas -