Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOHrvatske ceste: Privremena obustava radova nije prihvatljiva, ulažemo maksimalne napore da se...

Hrvatske ceste: Privremena obustava radova nije prihvatljiva, ulažemo maksimalne napore da se sve završi do sezone

Turistička sezona još nije ni počela u smislu maksimalnih vršnih opterećenja, a već imamo svakodnevne gužve u gradu, bilo na magistrali, radova zbog semafora, ili kroz grad. Ukratko, bržu je opciju – ukoliko niste s motociklom – nemoguće odabrati. Iako su nam iz Hrvatskih cesta u nedavnom odgovoru na upit naveli kako će njihov dio radova biti završen do 15. lipnja, a posao Grada Makarska do 15. srpnja, zanimalo nas je postoji li način da se radovi privremeno obustave ukoliko će ući u ljeto.

Iz Hrvatskih cesta poručuju kako ta opcija nije rješenje.

– Obustava radova nije prihvatljiva, kako za Hrvatske ceste tako i za Grad Makarsku, jer će uzrokovati dodatne financijske troškove. Ulažemo maksimalan napor kako bi se radovi na državnoj cesti završili do početka ljetne sezone te da bi omogućili nesmetano prometovanje na istoj, odgovorili su.

Zanimalo nas je i zašto je došlo do ovolikih probijanja rokova.

Iz Hrvatskih cesta kažu kako je projektnu dokumentaciju za izvođenje radova na križanju Puta Bilaja i državne ceste DC8 izradio Grad Makarska. Po onome što tvrde, dio odgovornosti je na Gradu koji, kako kažu, nije riješio imovinsko-pravne odnose.

– Tijekom izvedbe određenih radova došlo je do problema mogućnosti izvršenja istih. Zatražena je izmjena detalja iz izvedbenog projekta što je uzrokovalo dodatne radove kao i produljenje roka. Nadalje, Grad Makarska nije riješila zahtjeve proizašle iz imovinsko-pravnih problema sa strankama u postupku. To se prvenstveno odrazilo na dinamiku radova u Fazi II., tj. na spoju s Kotiškom ulicom, stoji u odgovoru investitora.

Ivona Ćirak

- Oglas -