Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTHRVATSKA: VRAĆA SE NOGOMET U petak polufinale Kupa, od 5.lipnja i prvenstvo

HRVATSKA: VRAĆA SE NOGOMET U petak polufinale Kupa, od 5.lipnja i prvenstvo

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio odluku da se od 30. svibnja mogu nastaviti sportska natjecanja na otvorenom, a od 12. lipnja u zatvorenim prostorima.

Sva sportska natjecanja održavat će se bez prisustva gledatelja.

Odlukom Stožera civilne zaštite omogućena je provedba prijašnjih odluka Izvršnog odbora HNS-a na temu nastavka nogometnih natjecanja u Hrvatskoj.

Sukladno odlukama Izvršnog odbora, nogometna sezona u Hrvatskoj nastavit će se utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. i 31. svibnja, dok će Hrvatski Telekom Prva Liga ponovo započeti 5. lipnja. Izvršni odbor također je odlučio kako će se natjecanje 1. HNLŽ u natjecateljskoj godini 2019./20. nastaviti 14. lipnja 2020., a iza 13. lipnja nastavit će se i 1. HMNL.

U petak 30. svibnja u Koprivnici će snage odmjeriti Slaven Belupo i Lokomotiva, a dan kasnije u drugom polufinalnom paru Kupa igrat će Rijeka i Osijek.

Momčad iz Koprivnice će sedmi put u svojoj povijesti igrati u polufinalu Kupa, a do sada se dva puta probila do finala. No, oba finala je izgubila i to oba puta od Dinama (2007, 2016).

Lokomotiva će u svom trećem polufinalu loviti svoje drugo finale. U svom prvom finalu ‘lokosi’ su 2013. izgubili od Hajduka.

Rijeka je do sada 12 puta igrala u polufinalu Kupa i šest puta stigla do finala, pri čemu je puta osvojila “Rabuzinovo sunce”.

Osijek se deseti put probio do polufinala. Do sada je dva stigao do finala, a jednom je osvojio Kup, 1999.

Hina/foto Pixabay

- Oglas -