Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaHRVATSKA SVE PRIVLAČNIJA AMERIČKIM TURISTIMA Ove godine očekuje se dvoznamenkasti rast dolazaka...

HRVATSKA SVE PRIVLAČNIJA AMERIČKIM TURISTIMA Ove godine očekuje se dvoznamenkasti rast dolazaka i noćenja iz SAD-a

U New Yorku se od 24. do 26. siječnja. održava se New York Times Travel Show, sajam koji obiđe više od 35 tisuća posjetitelja koji razgledavaju ponudu preko 700 izlagača iz 175 zemalja svijeta što ovaj sajam čini najvećim turističkim sajmom u Sjevernoj Americi – piše HR Turizam .

Svoju ponudu u New Yorku predstavljaju HTZ i turističke zajednice grada Zagreba, Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Ličko-senjske županije.

-Ovogodišnji nastup na New York Times Travel Showu potvrdio je popularnost Hrvatske kao vodeće rastuće destinacije za Amerikance te najavio još jednu uspješnu godinu s dvoznamenkastim rastom dolazaka i noćenja iz SAD-a. Hrvatska je uistinu jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija, a u prilog tome govore rezultati istraživanja tržišta i najave bukinga glavnih turističkih udruženja kao što su USTOA, Virtuoso, Signature Travel Network i Travel Leaders Group te brojni članci u vodećim američkim medijima poput The New York Times, Los Angeles Times, National Geographic, Financial Times, Conde Nast Traveler, Travel + Leisure, USA Today“, izjavila je direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku Ina Rodin.

Lani je ostvareno 655 tisuća dolazaka i više od 1,8 milijuna noćenja američkih turista,  što je  godišnji rast prometa od 12 posto. Inače, kao glavni trendovi u putovanju Amerikanaca u prošloj godini su multi generacijsko putovanje, otkrivanje novih destinacija i autentičnih iskustava „Live Like A Local“ iskustvo, „transformacijsko“ putovanje, odgovorni turizam, aktivni turizam te krstarenja. Amerikanci u Hrvatskoj posebno vole posjete prirodnim i kulturnim atrakcijama s naglaskom na UNESCO lokalitete, nautički turizam, aktivni odmor te posebno posjete lokacijama gdje je snimana poznata HBO serija Game of Thrones. Amerikanci osim toga vole i eno-gastronomska iskustva, a do sada su najviše posjećivali Dubrovnik, Split i Zagreb.

M.D.

 

- Oglas -