Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTHrvatska pobijedila Ukrajinu i zadržala nadu u ostanak u elitnom rangu

Hrvatska pobijedila Ukrajinu i zadržala nadu u ostanak u elitnom rangu

Hrvatska ragbi reprezentacija ostvarila je svoju prvu pobjedu na EP-u u Makarskoj. Nakon što su prethodno izgubili od Litve, izabranike Anthony-ija Poše čekalo je razigravanje za 11. mjesto. Na tom putu stajala im je Ukrajina, koja također uoči utakmice nije ostvarila nijedan pozitivan rezultata.

Na makarskom GSC-u okupilo se oko 300 navijača, koji su bili glasna podrška hrvatskoj reprezentaciji. Hrvatska je u utakmicu ušla hrabro i odlučno, a za takav pristup ubrzo je nagrađena. Naime, naši ragbijaši su već u ranoj fazi poveli sa 7:0 i po drugi put na prvenstvu došli do vodstva (poveli smo i u drugom kolu protiv Gruzije). Međutim, Ukrajina se vrlo brzo vratila u igru smanjivši na 5:7. Primljeno polaganje natjeralo je Hrvatsku na još jači angažman, te ubrzo ponovo dolazi do prednosti.

Ključni trenutak utakmice dogodio se sredinom drugog poluvremena, kada Marko Svaguša polaže loptu iza protivničke linije i odvodi našu reprezentaciju na (pokazalo se) nedostižnu prednost. Konačan rezultat bio je 10:21 za Hrvatsku.

Naša reprezentacija tako je turnir završila na 11. mjestu, koje vodi u niži rang. Međutim, za dvadesetak dana na rasporedu je drugi turnir, koji će se održati u Njemačkoj. Po njegovom završetku, zbrajaju se ukupni bodovi, te će dalje proći 10. reprezentacija. Hrvatska i dalje ima šanse za ostanak u elitnom rangu, a evo što je o tome rekao naš Makaranin Marko Svaguša:

-Realno, šanse su nam vrlo male. Međutim, dat ćemo sve do sebe da ostvarimo dobar rezultat na turniru u Hamburgu i pokušamo izboriti ostanak u Championship diviziji. Atmosfera u svlačionici je dobra i spremni smo ići do kraja -uz Božju pomoć i faktor sreće – kazao nam je Svaguša.
D.Srzić/ Foto: Hrvatski ragbijaški savez

UKRAJINA – HRVATSKA 10:21
UKRAJINA: Denis Zakhlyvny, Maksym Dulia, Vitalii Kramarenko, Vadym Sivak, Myroslav Shuliak, Dmytro Prodeus, Vladyslav Adazhynyk, Serhii Cherniachenko, Yevhenii Overchuk, Oleksandr Shevchenko, Anton Shashero, Andriy Orin, Danylo Leshchenko
MENADŽERICA: Iryina Arkhytska

HRVATSKA: Niko Vranešević, Jan Vlašić, Ivo Perić, Nikola Pavlović, Francisci Jose Rizzi, Nik Jurišić, Matej Buljanović, Domingo Rizzi, Luka Lerotić, Marin Vlajčević, Domagoj Plazibat, Marko Svaguša, Marko Grčić
IZBORNIK: Anthony Poša

- Oglas -