Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaHRVATSKA Novi gradonačelnik Zagreba stopirao javnu nabavu

HRVATSKA Novi gradonačelnik Zagreba stopirao javnu nabavu

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević pročelnicima gradskih upravnih tijela poslao je uputu u kojoj navodi da se zbog štednje obustavljaju svi postupci javne nabave te da se neće pokretati novi.

“Radi mjera štednje, odnosno smanjenja proračunskih rashoda Grada Zagreba, obavještavaju se sva gradska upravna tijela da se do daljnjeg obustavljaju svi postupci javne nabave i postupci jednostavne nabave koji su u tijeku te se neće pokretati novi postupci javne niti jednostavne nabave”, navodi se u dokumentu upućenom u ponedjeljak.

Ističe i kako će se iznimno provoditi postupci javne i jednostavne nabave u okviru projekta sufinanciranog od strane Europske unije ili ako postoji opravdani i obrazloženi razlog.

“U tom slučaju je prije pokretanja postupka nabave potrebno dobiti prethodnu pisanu suglasnost gradonačelnika”, stoji u uputi gradonačelnika Tomaševića pročelnicima gradskih upravnih tijela.

Tomašević i jučer je nakon sastanka novoizabranih i potvrđenih župana s premijerom Andrejem Plenkovićem i članovima Vlade, novinarima izjavio da situacija s gradskim financijama u Zagrebu nije dobra, ali je rješiva.

“Bavimo se rješenjima. Očekujemo dobru suradnju s Vladom”, rekao je Tomašević.

Hina /foto Facebook

- Oglas -