Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaHRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA Vozači teretnih vozila mogu se kretati i bez e-Propusnica

HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA Vozači teretnih vozila mogu se kretati i bez e-Propusnica

Nakon uvođenja e-Propusnica, vozači teretnih vozila našli su se u nepovoljnom položaju budući da je sustav njihov posebni režim izjednačavao s osobama kojima su izrečene mjere samoizolacije. HGK, HOK, HUP i Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika zatražili su od Stožera i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture što hitnije rješenje nepovoljne pozicije za vozače. Na temelju zajedničkoga prijedloga osiguran je nesmetan nastavak cestovnoga teretnog prometa i nakon 6. travnja – objavila je Hrvatrska gospodarska komora.

Vozači teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu mogu se kretati bez e-Propusnica pod uvjetom da se nalaze u teretnom vozilu dok obavljaju prijevozničku djelatnost i ako kod sebe imaju jedan od sljedećih dokumenata:
– CMR
– Teretni list
– Otpremnicu ili
– Drugi dokument iz kojeg je jasno vidljivo ime i prezime vozača, oznaka robe te registarska oznaka vozila koje prevozi tu robu.

Također, vozači teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu mogu za dolazak na posao do poslodavca i povratak s posla osobnim vozilom, umjesto e-Propusnice, koristiti jedan od gore navedenih dokumenata koji je datiran s danom prijevoza.

Sve najnovije informacije za prijevoznike pratite OVDJE.

M.D.

- Oglas -