Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaHRVATSKA Besplatni smještaj za učenike koji upišu stručni studij u Čakovcu

HRVATSKA Besplatni smještaj za učenike koji upišu stručni studij u Čakovcu

Međimurska županija i Međimursko veleučilište u Čakovcu (MEV) osigurali su besplatni smještaj u učeničkom domu i stipendije za maturante s potresom pogođenih područja koji upišu stručni studij u Čakovcu, priopćili su u ponedjeljak iz Međimurskog veleučilišta.

Međimurski župan Matija Posavec i dekan MEV-a Igor Klopotan pokrenuli su inicijativu kojom će Međimurska županija financirati 10-tak mjesta u učeničkom domu, dok je Međimursko veleučilište ponudilo stipendije za upis na stručni studij Održivi razvoj, kao i na ostale studijske programe, dodaje se u priopćenju.

Međimurski župan poručio je da žele pružiti ruku solidarnosti i promovirati Međimursko veleučilište.

„U Međimurju se mnogo ulaže u obrazovanje, a kako smo uspjeli obnoviti učenički te izgraditi studentski dom, i snažno povezati obrazovni sektor s gospodarstvom, vjerujemo da će nam mladi ljudi, budući studenti doći ovdje i svoje stečeno znanje primijeniti u Hrvatskoj“, rekao je Posavec.

Dekan MEV-a je istaknuo da, osim obrazovnog i znanstvenog, svoj doprinos zajednici želi dati i pomaganjem u drugim područjima.

„Jedan primjer je ovakva pomoć budućim studentima s potresom pogođenih područja“, izjavio je dekan Klopotan te pozvao potencijalne studente s potresom pogođenih područja da iskoriste priliku i studiraju na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Dekan Klopotan i pročelnica Odjela za Održivi razvoj Međimurskog veleučilišta Magdalena Zeko namjeru da budućim studentima s potresom pogođenih područja osiguraju besplatan smještaj i stipendije nedavno su predstavili gradonačelniku Popovače Josipu Miškoviću, načelniku Općine Križ Marku Magdiću te ravnateljici Srednje škole „Ivan Švear“ Ivanić Grad.

Hina /foto TZ Čakovec

- Oglas -