Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaHod za život odgađa se za jesen

Hod za život odgađa se za jesen

Zbog epidemiološke situacije s koronavirusom Hod za život neće se održati 27. lipnja u Zagrebu, već se odgađa za jesen, objavili su u srijedu organizatori.

“Želimo izvijestiti javnost da se Hod za život, obitelj i Hrvatsku, koji je trebao biti održan u subotu 27. lipnja odgađa i pomičemo ga na jesen”, rekla je Andrea Kotnik, koordinatorica Hoda za život u Zagrebu.

Kaže kako je interes za sudjelovanje bio velik te da je broj ljudi koji su im se javili premašio 500 sudionika, koliko je dopušteno da se okupi prema Stožeru civilne zaštite.

“Odluku o odgodi donijeli smo zbog naglog porasta zaraženih ljudi. Svi smo razočarani, volonteri su uložili jako puno truda, ali zaključili smo da su životi, sigurnost i zdravlje ljudi, najvažniji, da trebamo biti odgovorni i zatititi svaki ljudski život i svakog tko je trebao doći na Hod jer se na Hodu često moglo vidjeti obitelji s djecom”, rekla je Kotnik.

Ivan Mihanović podsjetio je kako se Hod za život zalaže za zaštitu svakog života od začeća i bez diskriminacije. Poručio je vladajućima kako je potrebno stvoriti prijateljsko i poticajno okruženje u društvu za stvaranje novih obitelj te poticati mlade da imaju djecu i da se novi život donese na svijet, bez obzira na okolnosti.
Hina /foto Hod za život Facebook

- Oglas -