Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaHOĆE LI SE OVOG SJEĆATI NAKON IZBORA Reiner: Nije problem Škorina prošlost,...

HOĆE LI SE OVOG SJEĆATI NAKON IZBORA Reiner: Nije problem Škorina prošlost, nego njegova dvoličnost i neiskrenost

Dosadašnji potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner izjavio je u nedjelju kako ne smatra da je problem to što su novinari otkrili prošlost Miroslava Škore kad je bio “član nekakve komisije općinskoga komiteta Osijeka, nego je problem njegova dvoličnost i neiskrenost.”

U današnjem broju Jutarnjeg lista objavljeno je da je šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro 1985. bio predsjednik komisije za kulturu osječke općinske organizacije Saveza socijalističke omladine i pri tom se citira razgovor s njim iz tadašnjeg omladinskog lista Ten.

“Problem je to što se Škoro izdaje za nekakvoga vođu desnice, čak krajnje desnice, a istodobno se radi o čovjeku koji je bio i ostao komitetlija, koji je ostao u duhu desetara JNA, ocijenio je Reiner.

“Umjesto da dođe braniti svoj Osijek, svoj Vukovar i svoje Vinkovce prepustio je to svojim prijateljima iz djetinjstva, iz škole i svima onima iz raznih hrvatskih dijelova koji su došli braniti njegovu Slavoniju”, rekao je Reiner i dodao kako je Škoro sve to mirno gledao s više tisuća kilometara udaljenosti, a nije mu palo na pamet doći i braniti zemlju.

Problem je i to, ponovio je Reiner, što je Škoro izravno doveo Zorana Milanovića na mjesto predsjednika Republike. Nadam se da svi oni koji se nalaze u centru i desno od centra neće po drugi put nasjesti na priče koje Škoro prodaje, nego će shvatiti kako se radi o čovjeku koji sam kaže da ga nije briga hoće li koalirati s SDP-om ili HDZ-om. Osim što je doveo Milanovića, tvrdi Reiner, Škoro očito želi dovesti i SDP na vlast u državi.

O spomeniku koji je Viktor Orban otkrio na mađarsko-slovačkoj granici, a na kojem piše “Rijeka, mađarsko more”, Reiner je rekao kako su “potpuno neprihvatljive mađarske pretenzije na Rijeku.” Odgovarajući na upit novinara rekao je i kako mu je žao “što se to više puta uzastopce događa i zadire u suverenost hrvatske države od strane mađarskih vlasti, usprkos tome što mi nastojimo trajno gajiti prijateljske odnose sa susjednom državom s kojom nas vežu i brojne povijesne činjenice.” Dodao je kako je tim više za osudu posezanje za tuđim teritorijem bilo koga pa i naših susjeda Mađara.

Odgovarajući na upit o izjavi predsjednika SDP-a Davora Bernardića kako premijer Plenković zbog svojih odnosa s Orbanom vodi izdajničku politiku kakvu nismo imali od mađarona i Hedervaryja, Reiner je rekao kako Bernardićeve riječi ne zaslužuju nikakav komentar.
“Za razliku od Plenkovića, koji je međunarodno priznati i cijenjeni državnik u Europi i svijetu, za Bernardića nitko živ nije čuo izvan Hrvatske”, rekao je i dodao da se Bernardić ne bi znao nositi s bilo kim izvan Hrvatske.

Smatra da se predsjednik SDP-a ne zna nositi ni s onima u Hrvatskoj. “Na kraju su ga se pokušali riješiti i u vlastitoj stranci, ali nisu uspjeli pa ga sad moraju podupirati”, rekao je.
Na pitanje zašto je HDZ iz članstva izbacio Josipu Rimac, a nije i predsjednika uprave Hrvatskih šuma, rekao je kako odgovor na to pitanje treba potražiti kod županijskih tijela HDZ-a.

“HDZ te stvari rješava sukladno statutu, a ne prema volji ili kako nekome puhne u glavu u vrhu stranke”, poručio je Reiner.
Hina /screenshot HDZ YouTube

- Oglas -