Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaAKTUALNOHDZ će bojkotirati svečanu sjednicu Gradskog vijeća: 'Nećemo sudjelovati u ovoj lakrdiji...

HDZ će bojkotirati svečanu sjednicu Gradskog vijeća: ‘Nećemo sudjelovati u ovoj lakrdiji koja negira našu tradiciju’

Iz Kluba vijećnika HDZa u Gradskom vijeću grada Makarske javili su se priopćenjem u kojem su najavili bojkot nadolazeće svečane sjednice Gradskog vijeća koja će se, u povodu proslave Dana grada Makarske održati u petak 20.listopada u prostorijama Sveučilišnog studija hotelijerstva i gastronomije. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Dan grada Makarske obilježava se 24. listopada u spomen na davnu 1865. godinu, kada je na taj datum, Obćinsko viće Makarske proglasilo hrvatski jezik službenim jezikom. U mandatu gradonačelnika Ivana Ivande 1993. godine, taj povijesni datum je proglašen za službeni Dan grada. Od tog dana do danas, Dan grada se slavio na različite načine ovisno o okolnostima. Imali smo tako proslave koje bi kroz razne kulturne, zabavne i sportske manifestacije potrajale i čitav listopad.

– Nažalost, imali smo i skromne proslave gdje zbog ratnih okolnosti ili pandemije nije bilo mogućnosti za slavlje. U svakom slučaju, centralna svečanost je uvijek bila svečana sjednica Gradskog vijeća koja se uvijek slavila na dan 24. listopada. Svečanu sjednicu Gradskog vijeća uveličaju razni gosti iz županije, države i inozemstva. Uobičajeni su dolasci visokih uzvanika iz Vlade, Sabora i Predsjednika RH. Svečana sjednica Gradskog vijeća također je prilika za uručenje počasti i nagrada zaslužnim pojedincima i skupinama. Nije nam poznato da je od 1993. godine do danas bilo ikakvih problema oko Svečane sjednice Gradskog vijeća.

Što je nekad bilo, sad se spominjalo!

-Ove godine, predsjednica Gradskog vijeća Gordana Muhtić i gradonačelnik Zoran Paunović su odlučili, bez ikakvog objašnjenja, održati svečanu sjednicu u petak 20. listopada. Od njih dvoje smo već vidjeli da ne poštuju gradske institucije a sad možemo vidjeti da ne poštuju ni gradske tradicije. Ne bi se začudili od njih dvoje, uvođenju i “novih/starijih” običaja o kojima odlučuje samo komitet bez ostalih građana.

– Zbog svega navedenog, Klub vijećnika HDZa neće sudjelovati u ovoj lakrdiji koja negira našu tradiciju i nećemo nazočiti na sjednici u petak 20. listopada. Nadamo se da će u budućnosti prevladati razum i demokratski običaji i da se ovakve promjene bitne za naš Grad, neće donositi unutar četiri zida komiteta – stoji u priopćenju Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću grada Makarske.
MD/foto MD

- Oglas -