Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaHAK: Kilometarske kolone pred naplatom Lučko

HAK: Kilometarske kolone pred naplatom Lučko

– Na početku udarnog turističkog vikenda u subotu prijepodne velike su gužve na cestama prema moru, pred naplatom Lučko kolona je četiri kilometra, a između čvorova Buzin i Lučko oko šest kilometara, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova Novigrad i Bosiljevo u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom, u koloni od oko dva kilometra.

Na autocesti A1 (Zagreb-Split-Ploče) posebno je pojačan promet između naplate Lučko i tunela Svet Rok.

Zbog povećane gustoće prometa na A3 (Bregana-Lipovac) iz smjera čvorova Jankomir i Buzin u smjeru autoceste A1 promet se odvija usporeno s povremenim zastojima.

Na Istarskom ipsilonu zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka dva kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom, na ulazu u Hrvatsku, najdulje se čeka oko sat i pol na prijelazima Macelj, Kaštel, Rupa i Plovanija, dok se na Bregani čeka pola sata. Na prijelazu Goričan također se čeka oko sat i pol.

HAK upozorava vozače da će se zbog veće gustoće prometa tijekom dana povremeno voziti uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.
Hina /foto screenshot / izvor:HAC

- Oglas -