Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotGRAN TURISMO ADRIATIC Luksuzna kolona automobila zastala u Makarskoj

GRAN TURISMO ADRIATIC Luksuzna kolona automobila zastala u Makarskoj

Bez obzira što je kiša danas pošteno natopila grad, brojni su se Makarani iza podneva ‘prođirali’ do parkirališta na Osejavi, s divljenjem promatrajući preko 30 luksuznih, skupih, automobila koji su kao dio manifestacije Gran Turismo Adriatic 2019 danas nakratko zastali u Makarskoj.

Sudionici karavane, njih ukupno 60, odmorili su se u našem gradu i ručali u hotelu Osejava, gdje su ih pozdravili i direktorica TZ Makarska Hloverka Novak Srzić, kao i zamjenik makarskog gradonačelnika Dražen Nemčić. Inače, Gran Turismo Adriatic 2019 startao je u Opatiji, a tijekom osmodnevnog putovanja dugog 1600 km prolazi kroz Zadar, Makarsku, zatim nastavlja prema Mostaru, Dubrovniku, Podgorici, Tirani, Baru, Tivatu, a luksuzni road-trip završava u Trogiru u nedjelju 12.svibnja. – Ovo je manifestacija koju organiziramo već 17 godina za vlasnike ‘super-automobila’,odnosno bogate i utjecajne ljude koji su mogu priuštiti vozilo poput Lamborghinija, Aston Martina, Porschea i drugih. Inače, naš Gran Turismo klub širom svijeta broji oko 4.800 članova, a uz izuzetak jednog gospodina koji je svoj automobil poslao brodom čak iz Južne Afrike kako bi sudjelovao u utrci, najveći dio sudionika čine Europljani – Norvežani, Belgijanci, Nijemci, Poljaci,Šveđani, Britanci – kazat će nam organizator ove manifestacije Peter Ternstrom.

Inače, Gran Turismo je već  nekoliko puta prolazio kroz naše krajeve,  lani su bili u Baškoj Vodi, prije dvije godine u Makarskoj, a kako će dodati Ternstrom, sudionici ove luksuzne karavne oduševljeni su ljepotom hrvatske obale. – Kazao bih da je vaša magistrala među dvije ili tri najljepše ceste na svijetu. Pogotovo dijelovi od Senja do Zadra, te od Makarske do Ploča. Lijepa je i Crna Gora, no tamo su ceste ipak slabije kvalitete od hrvatskih – kazao je Peter Ternstrom.

Vjerujemo da će vas zanimati i podatak da prosječno ‘najjeftiniji’ od sudionika Gran Turismo Adriatic karavane košta oko 150-200.000 eura, no rekorder je ipak primjerak Lamborghini Aventadora čija cijena, kako nam je kazao organizator, iznosi oko 400.000 eura.

Između ostalih, sudionici ovogodišnje ‘Jadranske ture’ su i Aston Martin V12 Vantage S, Ferrari GTC4 Lusso, Ferrari F12, Lamborghini Performante Spider, Porsche 991 Targa 4S, Mercedes-AMG GTC, Dodge Viper GTS ,Mercedes-AMG SL63 i mnogi drugi.

O.F.

- Oglas -