Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOGRADSKI SPORTSKI CENTAR MAKARSKA Košarkaško igralište i tenis tereni dobivaju moderne podloge,...

GRADSKI SPORTSKI CENTAR MAKARSKA Košarkaško igralište i tenis tereni dobivaju moderne podloge, do kraja veljače novi parket u dvorani

Iz Gradskog sportskog centra Makarska javili su se priopćenjem u kojem za nadolazeće razdoblje najavljuju nekoliko investicija – od izmjene parketa u dvorani, koja je trenutno u tijeku, pa do sanacije košarkaškog igrališta i dvaju tenis terena koji će, prema najavama, do početka ljeta dobiti novu podlogu. Uz samo priopćenje, kojeg potpisuje predsjednik Upravnog vijeća GSC Makarska Stjepan Zelić, pristigla je i video prezentacija koju možete pogledati na kraju teksta.

– Uvažavajući potrebe rekreativaca i profesionalnih sportaša, koncem prošle godine sam kao vijećnik i koalicijski partner SDP-a u proračun za tekuću godinu uvrstio više vrijednih investicija koje se odnose na Gradski sportski centar Makarska. Jure Pribisalić kao koordinator za projekte i sportska događanja GSC-a i ja osobno kao predsjednik Upravnog vijeća te ustanove smo u više navrata u razgovorima sa gradonačelnikom Zoranom Paunovićem isticali potrebu ulaganja u sportske sadržaje što je rezultiralo uvrštavanjem nekoliko projekata u proračun za 2024.godinu.

Za početak kreće izmjena dotrajalog parketa u dvorani GSC-a a završetak izmjene parketa očekujemo do kraja veljače (radovi su u tijeku).

Usporedno sa tim projektom, kreće sanacija košarkaškog igrališta koje će dobiti potpuno novi moderniji izgled sa novom, kvalitetnom, izdržljivom podlogom. Umjesto dosadašnjeg tankog sloja šprica, izvođači radova postavit će potpuno novu ojačanu podlogu s kojom će osjećaj igranja uz povećanu sigurnost biti potpuno drugačiji.

Pored košarkaškog igrališta je bilo ucrtano i badminton igralište koje je zadovoljavalo minimalne potrebe igrača. Sada ćemo i to igralište u potpunosti adaptirati sa novom modernom podlogom i prilagoditi ga određenim sportskim standardima.

Konačno, značajna sredstva će se uložiti i u dva teniska terena na koja ide potpuno nova podloga (umjesto pijeska) kao što je to na najprestižnijim svjetskim teniskim terenima,  a što se može vidjeti na US i Australian Open.

Za sve navedene investicije će biti provedeni postupci javne nabave, prvo za košarkaški teren, a onda i za teniske terene i to već do ranog proljeća. Očekivani završetak radova planiran je do početka ovog ljeta – stoji u priopćenju GSC Makarska.

- Oglas -