Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaGradska knjižnica Makarska poziva svu djecu od prvog do četvrtog razreda na...

Gradska knjižnica Makarska poziva svu djecu od prvog do četvrtog razreda na Olimpijadu čitanja 2024.

Gradska knjižnica Makarska i ovo ljeto poziva svu djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole da prihvate izazov i uključe se u Olimpijadu čitanja 2024.!

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se na pultu Gradske knjižnice od 20.lipnja (četvrtak) do 01. srpnja (ponedjeljak).

Prilikom prijave djeca će dobiti svoj primjerak dnevnika čitanja.

Za sudjelovanje je potrebno pročitati superzabavne knjige tijekom ljetnih praznika i u dnevnik čitanja napisati svoj dojam o njima. Svaka pročitana knjiga donosi određeni broj bodova, a prilikom vraćanja knjige i podizanja nove, naši djelatnici će u dnevnik zalijepiti prigodnu naljepnicu kako bismo pratili uspjeh svih sudionika.

Nakon završetka Olimpijade, 31. kolovoza, bodovi se zbrajaju, a u rujnu će se održati završna svečanost na kojoj će se dodijeliti diplome i medalje najuspješnijim sudionicima.

Izbor iz knjiga biti će dostupan na dječjem odjelu knjižnice, a popise knjiga moguće je pronaći i na web stranici Olimpijade.

Na web stranici djeca mogu otvoriti svoj profil te ocjenjivati i komentirati pročitane knjige.

Olimpijada čitanja počinje 01. srpnja i završava 31. kolovoza 2024. godine!

Osim čitanja, sudjelovanje u Olimpijadi prava je prilika za sklapanje novih prijateljstava i razmjenu iskustava o pročitanim knjigama. Stoga, dragi učenici, prihvatite naš izazov i ljeto zaključite sa medaljom oko vrata, onom koja pokazuje vašu ljubav prema knjizi i čitanju.

Zanimljive knjige i slikovnice čekaju na vas, a vaši knjižničari će vam pružiti podršku na ovom čitateljskom maratonu.

U program Olimpijade čitanja ove godine je uključeno 7 narodnih knjižnica u RH, a projekt je podržan od strane Ministarstva kulture i medija RH.

- Oglas -