Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAGRADONAČELNIK PREDSTAVLJA: Ovo je zelena sedmorka kojoj Grad povjerava razvoj krajobrazne arhitekture...

GRADONAČELNIK PREDSTAVLJA: Ovo je zelena sedmorka kojoj Grad povjerava razvoj krajobrazne arhitekture i hortikulture

Gradonačelnik Zoran Paunović je na svojem Facebook profilu predstavio, kako je on to naveo, Zelenu sedmorku, tim sugrađana koji su odabrani među ukupno 16 prijavljenih za rad na projektu razvoja krajobrazne arhitekture i hortikulture Grada Makarske.

– Poziv je objavljen s ciljem pronalaska stručnjaka s Makarske rivijere koji imaju znanja, vještine i volju za uhvatiti se u koštac s ovako zahtjevnom temom.

Sretan sam što smo uspjeli oformiti kvalitetan tim, s kombinacijom mladosti i iskustva, kojeg spaja zajednička ljubav prema prostoru, znanje i spremnost za preuzimanje odgovornosti za kvalitetno upravljanje zelenim površinama našeg grada na koje ćemo biti ponosni.

Na sastanku nas je bilo pet i dvije kolegice putem Zooma u Zagrebu i Rimu, naveo je gradonačelnik.

Redom s lijeva na desno: Ante Kovačić – magistar inženjer hortikulture, mag.ing.hort., Marta Sumić – diplomirani inženjer agronomije – uređenje krajobraza, dipl. ing. krajobrazne arhitekture, Ivana Tadić – magistra inženjerka ekološke poljoprivrede i agroturizma ,mag.ing.agr., Nino Ravlić – magistar inženjer poljoprivredne tehnike, mag. ing. agr., Ivan Šimić – diplomirani inženjer šumarstva, mag.ing.silv.

Dajana Bušelić – magistra inženjerka agronomije , mag. ing. agr. uključila se putem Zooma iz Rima, a Katarina Židić – sveučilišna prvostupnica inženjerka urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša, unic.bacc.ing.silv. putem Zooma iz Zagreba.

– Pred nama je zahtjevan zadatak izrade katastra zelenih površina i smjernica gospodarenja istima. Pri izradi smjernica konzultirati ćemo i druge prostorno-planske stručnjake kako bi dobili cjelovito rješenje za prostor koji ostavljamo budućim naraštajima, poručio je gradonačelnik.

M.D./foto Fb

- Oglas -