Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAGRADI SE POZORNICA ZA ERU S ONOGA SVIJETA Intendant HNK Split Srećko...

GRADI SE POZORNICA ZA ERU S ONOGA SVIJETA Intendant HNK Split Srećko Šestan posjetio Makarsku

Predstava Ero s onoga svijeta u izvedbi splitskog HNK za nekoliko će dana prvi put gostovati u Makarskoj, a biti će ovo ujedno i prvi put da se izvodi praktički uz samo more – u srijedu 7.kolovoza očekuje nas veliki operni spektakl na Osejavi nije nikakvo čudo da su pripreme krenule tjedan dana ranije.

Konture velike pozornice već se naziru na platou Osejave, a jutros je Makarsku posjetio i intedant Hrvatskog narodnog kazališta Split te ravnatelj Splitskog ljeta Srećko Šestan, koji je došao vidjeti kako teku pripreme te nam i iznio svoje dojmove o skorašnjem gostovanju. Inače, Ero s onoga svijeta je do sada samo dva puta ‘odlazio’ iz Splita, i to jednom u Vrliku te jednom u Šibenik, što je sve razlog više da u srijedu 7.kolovoza budete dio ovog opernog spektakla.

-Osobno mi je jako drago da se disperzija našeg programa već krenula nekim ozbiljnijim koracima prema zamišljenom planu, da što veći broj događanja iz programa Splitskog ljeta bude prisutan na području drugih gradova splitsko-dalmatinske županije, naravno i šire. Zahvaljujem se Gradu i TZ Makarska koji su prihvatili da Ero s onoga svijeta bude u Makarskoj i na otvorenom prostoru – kazao je Šestan koji je zadovoljan kako pripreme teku. – Za sada je sve u redu, a pripreme su za sada baš kako smo se i dogovorili prije nekih mjesec i više dana, a ja se nadam da će nas vrijeme poslužiti i da će veliki broj Makarana ali i vaših gostiju moći uživati u Eri s onoga svijeta.

Inače, portal Makarska danas u suradnji s Gradom i TZ Makarska vam poklanja tri puta po dvije ulaznice za najveći spektakl Makarskog ljeta, a ako već niste posljednjih dana, više možete pročitati na ovom linku.

O.F.

- Oglas -