Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaAKTUALNOGrađanska inicijativa Srce za Peškeru odgovara Daši Gazde: 'Niti ste stručni, niti...

Građanska inicijativa Srce za Peškeru odgovara Daši Gazde: ‘Niti ste stručni, niti društveno odgovorni’

Nakon što je jučer Društvo arhitekata Split poslalo reagiranje na temu Peškere, jutros je stigao odgovor od strane Građanske inicijative Srce za Peškeru. Tekst je naslovljen sa “Odgovor na laži i objede iz priopćenja Društva arhitekata Splita, DAS” i prenosimo ga u cijelosti.

– “Srce za Peškeru” je građanska inicijativa, a kao i sve građanske inicijative, po definiciji je apolitična. Upravo ovim priopćenjem vi se politički, a ne strukovno, obračunavate s građanskim inicijativama Makarske, čuvajući leđa makarskom SDP-u, što ne čudi, jer ste s njima u poslovnom odnosu.

Apsolutna je glupost reći da je građanski aktivizam štetan. Mi koristimo činjenice iz prvonagrađenog rada da bismo ukazali na nakaznost projekta betoniziranja Peškere.Nitko od nas u GI nema nikakav drugi interes osim dobrobiti Makarske.

Vi radite za novac, a mi iz ljubavi. Vi govorite iz novčanika, mi iz srca.

Gdje ste bili, sve do sada, u obrani Makarske od građevinske devastacije i neodgovornog upravljanja prostorom? Nije vas se ni čulo, ni vidjelo svih ovih godina devastacije. Kad smo se 2018. borili protiv planirane devastacije naše Osejave gromoglasno ste šutili. Mi smo se borili i izborili!

Šutili ste i šutite o jako loše postavljenom projektnom zadatku gradonačelnika Paunovića na natječaju za uređenja Peškere. Niste se javno oglasili o besmislenosti gradnje 6 zgrada i trajnom upropaštavanju Peškere betonizacijom, nego građanima s visoka držite predavanje, prosipajući floskule, docirate I obmanjujete, krijući se iza fraza ” odredila struka”.

Niti ste stručni, niti drušveno odgovorni, kada branite gradnju 6 zgrada na Peškeri! Nazivate nas štetnim faktorom i opetovano lažete da imamo političke ciljeve.Kažete da šaljemo u medije dubiozne poruke, ali ne kažete koje!

Urbani park koji želimo ne podrazumijeva gradnju 6 zgrada i to vas smeta. Gradski park može jako dobro funkcionirati bez zgrada sa restoranima, kafićima i trgovačkim radnjama.

Mi želimo park sa sadržajima na otvorenom, a vi 6 zgrada, tiki do mora, od kojih je jedna garaža na tri kata!

Sramotno je građanski aktivizam propitivanja i kritiziranja, nazivati destruktivnom propagandnom hajkom i populističkom histerijom.
Koje to laži širimo?

Niste nabrojili niti jednu laž, jer znate da smo sve podatke izvadili iz slikovnog i pisanog dijela prvonagrađenog projekta!

Kako su “promišljeni iskoraci vođeni strukom”, kako sami sebi tepate, djelovali na Makarsku, vidi se iz aviona!
Makarska se guši u betonu.

Zato, pokrijte se ušima i prestanite nas trovati naručenim lažima! – stoji u odgovoru GI Srce za Peškeru, kojeg potpisuje Vanja Batošić.
MD/foto MD

- Oglas -