Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaRIVIJERAGradacGRADAC Riva s uređenjem postaje moderniji prostor s novouređenim štekatima

GRADAC Riva s uređenjem postaje moderniji prostor s novouređenim štekatima

U prosincu 2023. godine započela je provedba projekta „Riva Gradac – uređenje postojeće rive“ s ciljem unaprjeđenja komunalne i turističke infrastrukture te ponude u naselju Gradac čiji, najveći i najatraktivniji dio, pripada upravo obalnoj infrastrukturi.
Projektom je, kako se navodi na stranici Općine Gradac, planirana rekonstrukcija i uređenje rive u centru naselja Gradac koja je bila nedovoljno razvijena uz dotrajalu infrastrukturu te se navedeni projekt postavio kao potreba kojom će se stvoriti moderniji i atraktivniji prostor s nizom novouređenih terasa postojećih ugostiteljskih objekata.

Projektne aktivnosti uključuju građevinsko-obrtničke radove (postavljanje betonskih opločnika na kolnički dio i kamenih opločnika na šetnicu, rubnog kamena), elektrotehničke radove odnosno zamjenu javne rasvjete, hortikulturne radove, radove navodnjavanja, postavljanja multimedije; zvučnika i ozvučenja rive, a iste će se završiti do početka turističke sezone 2024. godine. Rezultatima uređenja rive unaprijedit će se i valorizirati komunalna i turistička infrastruktura ne samo u ljetnom radoblju, već tijekom čitave godine te povećati broj posjetitelja i noćenja u naselju Gradac.

Projekt će, kako ističu, promicati općinu Gradac kao uređenu i ekološki prihvatljivu i održivu turističku destinaciju, povećati gospodarsku konkurentnost i pridonositi prepoznatljivosti i posjećenosti općine Gradac i Splitsko-dalmatinske županije.
M.D./foto M.D.

- Oglas -