Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaGrad traži vježbenika u Odjelu za graditeljstvo, mentor će biti Ognjen Radić

Grad traži vježbenika u Odjelu za graditeljstvo, mentor će biti Ognjen Radić

Grad Makarska svake godine donosi Plan prijma u službu, pa je tako donio akt i za 2021.godinu. Međutim, ipak su se odlučili na izmjene, vjerojatno zato jer je jedan djelatnik, Dragan Srzić, prešao u županijski ured. Tako je sada ipak navedena potreba za jednim vježbenikom na radnom mjestu višeg stručnog suradnika za prostorno uređenje i graditeljstvo u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Osim izmjene donesen je i Program rada za obavljanje vježbeničkog staža vježbenika visoke stručne spreme, magistar ili stručni specijalist građevinske ili arhitektonske struke, pod kojim se podrazumijeva stručna i praktična izobrazba vježbenika kroz praktičan rad i učenje za samostalno obavljanje poslova struke i polaganje državnog stručnog ispita.

Za vrijeme vježbeničkog staža u trajanju od 12 mjeseci, vježbenik se stručno osposobljava za samostalno obavljanje poslova vezanih za
vođenje upravnog i neupravnog postupka iz područja prostornog uređenja i gradnje, odnosno izdavanja akata vezanih uz gradnju i provedbu dokumenata (građevinska dozvola, uporabna dozvola, lokacijska dozvola, rješenje o uvjetima građenja, potvrda glavnog projekta itd.)

U stručnoj i praktičnoj izobrazbi vježbenika vodi mentor, a za mentora se određuje Ognjen Radić, dipl. ing. građ., savjetnik za graditeljstvo i prostorno uređenje u Upravnom odjelu za prostorno
uređenje i graditeljstvo.
M.D./foto M.D.

- Oglas -